Kalenteri ja muistilappu haastattelusta

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu – Vantaan TYP

Huom, koronaviruksesta johtuen TYP palvelee enimmäkseen sähköisesti ja puhelimitse. Voit ottaa yhteyttä sähköpostitse typvantaa@vantaa.fi tai puhelimitse 09 8395 0120 (ma–to klo 13–15). Tarvittaessa järjestämme myös kasvokkaisia tapaamisaikoja. Paikan päällä Vernissakadulla vahtimestarit palvelevat klo 8–16.00 ja heille voi viedä TYPiin välitettävää postia. Postia voi jättää myös ulko-ovien edessä olevaan postilaatikkoon. Voitte myös jättää vahtimestareiden kautta soittopyynnön työntekijöillemme.

Jotain pitäisi tehdä, mutta mitä ja miten?

TYP tarjoaa tukea ja keinoja elämänhallinnan ja työelämävalmiuksien edistämiseen

TYP palveluna on tarkoitettu pidempään työttömänä olleille. Meille pääset työ- ja elinkeinotoimiston (TE), Kelan tai kunnan ohjaamana, kun työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelulain säädetyt edellytykset kohdallasi täyttyvät.

Keskustelemme ajatuksistasi ja toiveistasi työnhakuun liittyen sekä etsimme keinoja työllistymisen, koulutuksen, kuntoutuksen, asumisen, taloudellisen tai muun elämänhallintaan liittyvän tilanteen edistämiseksi. Saman katon alta saat asiantuntijoiden palvelut ja oman nimetyn työntekijän, jonka puoleen kääntyä. Tarjoamme Vantaan kaupungin palvelu-, terveys-, sosiaali- ja uraohjaajien sekä TE-palvelujen asiantuntijoiden, psykologin ja Kelan TYP-työkykyneuvojan tuen.

Oma suunnitelma

Saat postitse kutsun meille ja tapaat oman työntekijäsi. Tapaamisella teemme kanssasi työllistymissuunnitelman, eli arvioimme monialaisen yhteispalvelun tarpeen, kartoitamme työllistymistilanteesi ja pohdimme tilanteesi edistämistä. Suunnitelman toteutumista tarkastelemme vähintään puolivuosittain. Terveysohjaajan kartoituksen myötä voimme kohdentaa sinulle sopivimmat palvelut, huomioida mahdolliset terveydentilaan ja työllistymiseen liittyvät asiat sekä ohjata tarvittaessa muihin palveluihin tai tutkimuksiin.

Palvelun hyöty

Tavoitteena on ratkaisu, joka edistää työllistymistäsi. Palveluitamme ovat muun muassa:

  • ammatinvalinnan ohjaus, työnhaku, oman osaamisen tunnistaminen ja työnhaun asiakirjat
  • elämän- ja terveydentilanteen kartoitus sekä ohjaus palveluihin
  • kuntouttava työtoiminta, työkokeilu, palkkatukityö, koulutukset ja valmennukset
  • työkykyselvitykset ja erilaiset kuntoutuksen muodot mm. KELA
  • muut työllistymisen edistämisen palvelut, ohjaukset ja neuvot

Palvelu toteutetaan tarpeidesi mukaan. TYP-asiakkuus kestää yleensä kaksi vuotta, mutta voi päättyä myös aiemmin, jos tilanteessasi tapahtuu muutos eikä monialaiselle yhteispalvelulle ole enää tarvetta.

Tuo tapaamiselle mukaan kuvallinen henkilötodistus sekä avoin ja positiivinen mieli. Nähdään meillä!

TYPin esite

Vantaan TYP

Vernissakatu 1, 4 krs.

Ajankohtaista


Twitter