Nuorten kesätyöseteli

Vantaan kaupunki tukee nuorten työllistämistä kesätyösetelillä, joka kattaa osan työnantajalle tulevista kuluista.

Kesätyösetelimme uudistui alkuvuodesta 2019, ja nyt yhä useampaa vantaalaisnuorta tuetaan nyt kesätyöpaikan saamisessa. 300 euron seteli jaetaan vuonna 2020 jokaiselle 9.–luokkalaiselle sekä lisäksi tuhannelle nuorelle, jotka ovat syntyneet vuosina 2002–2005.

Jokainen vantaalainen 9.–luokkalainen nuori saa setelin koulunsa kautta. Muut seteliin oikeutetut ovat 17.2.2020 alkaen voineet hakea seteliä saatua kesätyöpaikkaa vastaan. Seteleitä jaetaan 1 kpl / nuori. Kesätyöseteleitä ei myönnetä takautuvasti eli työsuhteen jo alettua.

Hae seteliä sähköisesti tai nouda se Vantaa-infosta

Poikkeustilanteen vuoksi ja koronaviruksen leviämisen estämiseksi vantaalaisilla nuorilla on nyt mahdollisuus hakea kesätyöseteli myös sähköisesti.

Kun olet saanut kesätyöpaikan, pyydä työnantajaa täyttämään Kesätyöpaikan tiedot -lomake ja täytä sen jälkeen itse sähköinen kesätyösetelihakemus. Hakemuksen liitteeksi tarvitset täytetyn Kesätyöpaikan tiedot -lomakkeen lisäksi kuvan henkilöllisyystodistuksestasi. Kesätyöseteli postitetaan antamaasi kotiosoitteeseen noin viikon kuluttua sähköisen hakemuksen jättämisestä.

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infot ovat avoinna ja kesätyösetelin voi yhä noutaa myös Vantaa-infosta henkilökohtaisesti. Ohjaamon neuvonta on poikkeusolojen vuoksi toistaiseksi suljettu. Seteliä hakiessaan nuorella on oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja (henkilötodistus, passi, ajokortti, mopo(auto)kortti, kelakortti) sekä täytetty Kesätyöpaikan tiedot -lomake, josta käy ilmi tulevan työsuhteen tiedot. Vantaalaisuus tarkistetaan setelin annon yhteydessä väestörekisterijärjestelmästä.

Jos sinulla tulee kysyttävää, ole meihin yhteydessä! Yhteystiedot löytyvät tältä sivulta (tietokoneella oikeasta yläkulmasta, kännykällä sivun loppupäästä avoimiksi ilmoitettujen kesätyöpaikkojen jälkeen).

Näin kesätyöseteli toimii

9.–luokkalaiset

 • Koulu antaa sinulle kesätyösetelin.
 • Neuvottele kesätyöpaikasta työnantajan kanssa ja lupaa hänelle kesätyöseteli, jos saat kesätyöpaikan.
 • Anna kesätyöseteli työnantajalle aloittaessasi työt.
 • Työnantaja maksaa sinulle palkan ja hakee kesätyösetelituen Vantaan kaupungilta. Tulostettava tilityslomake.
 • Vantaan kaupunki korvaa 300 euroa palkastasi työnantajalle kesätyösi jälkeen.

Ne vantaalaiset 9.-luokkalaiset, jotka käyvät kouluta Vantaan ulkopuolella, saavat setelin postitse. Nämä setelit postitetaan viikolla 9.

Vuosina 2002–2005 syntyneet (ei 9.–luokkalaiset)

 • Neuvottele kesätyöpaikasta työnantajan kanssa.
 • Täyttäkää yhdessä työnantajan kanssa lomake kesätyöpaikan tiedoista, jonka työnantaja allekirjoittaa.
 • Anna täytetty lomake virkailijalle Vantaa-infoissa tai hae seteliä sähköisesti.
 • Anna saamasi kesätyöseteli työnantajalle aloittaessasi työt.
 • Työnantaja maksaa sinulle palkan ja hakee kesätyösetelituen Vantaan kaupungilta. Tulostettava tilityslomake.
 • Vantaan kaupunki korvaa 300 euroa palkastasi työnantajalle kesätyösi jälkeen.

Tilitys on tuen ehtona

Tuen saamisen ehtona on tuen tilittäminen. Työnantaja täyttää tilityslomakkeen ja liittää mukaan siinä mainittavat tiedot. Tilityksen on oltava kaupungin kirjaamossa viimeistään 31.10.2020. Tilitykseen on liitettävä työnantajan palkkajärjestelmästä tulostettu palkkalaskelma/palkkatodistus tai nuoren allekirjoittama muu palkkatodistus.

Vuoden 2020 kesätyösetelit tiivistetysti

 • Tarkoitettu vuosina 2002–2005 syntyneille nuorille.
 • Kesätyösetelit ovat 300 euron arvoisia.
 • Seteleitä jaetaan 17.2.–30.6.2020.
 • Työskentelyaika 1.5.–30.9.2020.
 • Minimibruttopalkan on oltava 450 euroa. Lomakorvaukset eivät saa sisältyä tähän minimibruttopalkan määrään.
 • Työpäiviä on oltava vähintään 10, joko yhtäjaksoisesti tehtynä (esim. 2 täyttä kalenteriviikkoa) tai peräkkäisiin jaksoihin sijoittuvana.
 • Jos kesätyö on pidempi, tulee palkankin olla suurempi kuin 450 euroa.
 • Työnantaja ei voi olla yksityistalous, kaupunki/kunta tai valtio.
 • Työnantajan ei tarvitse olla vantaalainen. Työnantajalla on kuitenkin oltava suomalainen y-tunnus.
 • Työnantaja toimittaa tilityslomakkeen liitteineen kirjaamoon viimeistään 31.10.2020.
 • Tuen maksu työnantajalle edellyttää, että tilitys on saapunut ajoissa Vantaan Kirjaamoon ja työsuhde täyttää tuen ehdot.

Ilmoita kesätyöpaikka

Työantaja, haluatko palkata nuoren kesätöihin kesätyösetelillä? Jätä ilmoitus avoimesta kesätyöpaikastasi. Julkaisemme ilmoitetut työpaikat tällä sivulla. Jos sinulla on kysymyksiä työpaikan ilmoittamiseen liittyen, ota yhteyttä työllistämistuet@vantaa.fi.

Avoimia kesätyöpaikkoja

Kesätyöt kiinteistöalan tehtävissä / Helsingin kaupungin asunnot Oy

Kesätyöt Hekalla vaihtelevat kiinteistönhoidon erilaisista tehtävistä siivoukseen ja toimistotyöhön. Kiinteistönhoidon tehtäviin kuuluu huoltoon liittyviä yleistehtäviä, kiinteistöjen ulkoalueiden hoitoa ja puhtaanapitoa, tiedotteiden jakamista ym. Toimistotehtävät sisältävät erilaisia toimiston ja asiakaspalvelun tehtäviä. Siivous sisältää kiinteistöjen porrasalueiden ja muiden yleisten tilojen siisteydestä ja puhtaudesta huolehtimisen. Osa paikoista on jo täytetty, mutta vielä etsitään tekijöitä. Kesätyömme alkavat sopimuksen mukaan alkukesästä ja kestävät yhdestä neljään kuukautta.

Tärkeimmät ominaisuutesi ovat positiivinen asenne ja sitoutuminen työhön. Arvostamme reipasta palveluotetta sekä asiakaspalveluhenkisyyttä ja sujuvaa suomen kielen taitoa. Osassa kiinteistönhoidon kesätyötehtävissä katsomme eduksi B-ajokortin. Aiemmasta asiakaspalvelun työkokemuksestasi on etua toimiston tehtävissä.

Haku päättyy 30.4.2020, työt 1.6.2020 alkaen. Hae paikkaa lomakkeella.

Tiedustelut: Nina Haapalainen, nina.haapalainen@hekaoy.fi.

Kesäsomettajia / Lastenliitto

Haemme Vantaan ja Espoon Lastenliitoille kesätyöntekijöiksi 15–17-vuotiaita nuoria, joiden tehtävä on toimia somettajina niin lasten leireillä kuin toimistollammekin. Työsuhteet kestävät kaksi viikkoa, ja työtä tehdään niin itsenäisesti, parina kuin tiiminäkin. Työpäivien kesto on pääasiallisesti 4–5h/päivä.

Tehtäviin kuuluu kesäleirien valo- ja videokuvaaminen, sisältöjen julkaisu pääosin Instagramiin sekä mahdollisesti Youtube-videoiden koostaminen. Pääset myös suunnittelemaan sisältöä yhdessä tiimin kanssa. Somenuoren on tarkoitus luoda lapsille ja perheille mukavia muistoja ja levittää ympärilleen hyvää mieltä. Tässä työssä saat päästää luovuutesi valloille ja pitää hauskaa sisällöntuoton parissa. Arvostamme luovuutta ja kekseliäisyyttä sekä kokemusta sosiaalisesta mediasta.

Haku päättyy 15.4.2020, työt 1.6.–31.8.2020. Hae paikkaa lomakkeella.

Lisätiedot Lastenliiton sivuilla. Tiedustelut tehtävistä: Jenni Voutilainen, Espoo: 040 585 2722, jenni.voutilainen@lastenliitto.fi sekä Halla Herva, Vantaa: 045 1500 580, vantaa.koordinaattori@lastenliitto.fi.

Päiväleirien apuohjaajia / Lastenliitto

Kesällä 2020 järjestämme päiväleirejä alakouluikäisille lapsille ympäri Espoota ja Vantaata ja kaipaamme joukkoomme innokkaita ja motivoituneita ohjaajia.

Apuohjaaja on alaikäinen tai alle 25-vuotias nuori jolla vähäinen kokemus leirityöstä. Kaikkien ohjaajien työnkuvaan kuuluu toiminnan suunnittelu- sekä ohjaustyöt yhdessä oman leiritiimin kanssa. Lisäksi työhön asiakaspalvelu, vastuu lapsiryhmän turvallisuudesta, tavaran huolto ja paikkojen kunnossapito, tarvittaessa yhteydenpito toimistolle/toimintapaikkaan/vanhempiin. Leirejä järjestetään kesä- ja elokuussa ja työviikkoja on tarjolla 1-5 riippuen leiripaikasta. Palkka maksetaan yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukaisesti.Lähtöpalkka 0–5 vuoden kokemusvuodella on apuohjaajalla 8,55€/h. Ohjaajalta toivomme positiivista asennetta, idearikkautta ja työhön sitoutumista sekä kokemusta erilaisten ryhmien ohjaamisesta.

Haku päättyy 15.4.2020, työt 1.6.–31.8.2020. Hae paikkaa lomakkeella.

Lisätiedot Lastenliiton sivuilla. Tiedustelut tehtävistä: Jenni Voutilainen, Espoo: 040 585 2722, jenni.voutilainen@lastenliitto.fi sekä Halla Herva, Vantaa: 045 1500 580, vantaa.koordinaattori@lastenliitto.fi.

Minigolfkentän asiakaspalvelija / Suomen Ratagolfliitto ry

Haemme kesätyöntekijöitä Jokiuomanpuiston minigolfkentälle. Kesätyö minigolfkentällä on monipuolista. Tehtävässä pääset mm. huolehtimaan minigolfkentän siisteydestä, ajamaan nurmikkoa ja tekemään asiakaspalvelutyötä hyvällä asenteella. Ensisijainen tehtävä on kuitenkin varmistaa, että jokainen asiakas lähtee minigolfkentältä hymy huulillaan! Hygieniapassi ja kokemus jäätelökioskista tai muusta asiakaspalvelutyöstä katsotaan eduksi. Tämä ei kuitenkaan ole välttämättömyys, sillä annamme kattavan perehdytyksen työhön kesän alussa. Työpaikan osoite: Ruskokuja 1, 01620 Vantaa.

Haku päättyy 10.4.2020, työt 1.6.–31.8.2020.

Lisätiedot: Miro Marjamäki, sähköpostitse jokiuoma@ratagolf.fi sekä puhelimitse to 12.3. klo 11–19 ja to 2.4. klo 11–19 numerossa 040 741 5499.

Nuorten kesätyöseteli

Ajankohtaista

Twitter