Starttiraha aloittavalle yrittäjälle

Starttiraha turvaa aloittelevan yrittäjän toimeentulon yritystoiminnan käynnistys- ja vakiinnuttamisvaiheessa enintään 12 kk ajan. Starttiraha on peruspäivärahan suuruinen (33,78 € /päivä) ja sitä maksetaan enintään viideltä päivältä kalenteriviikossa.

Starttirahaa voivat saada työttömät työnhakijat, palkkatyöstä, opiskelusta tai kotityöstä kokoaikaiseksi yrittäjäksi siirtyvät henkilöt sekä sivutoimiset yrittäjät, jotka laajentavat yritystoiminnan päätoimiseksi. Starttiraha myönnetään vasta, kun on selvitetty, että yrittäjyys on hakijalle sopiva vaihtoehto työllistyä.

Starttirahan saamisen ehtona ovat muun muassa päätoiminen yrittäjyys, riittävät valmiudet aiottuun yritystoimintaan, mahdollisuudet jatkuvaan kattavaan toimintaan, tarpeellisuus toimeentulon kannalta ja yritystoiminnan aloitus vasta sen jälkeen, kun tuki on myönnetty.

Oletko kiinnostunut hakemaan starttirahaa? Suosittelemme varaamaan ajan YritysVantaan maksuttomaan neuvontaan. Voit lukea lisää yrittäjyydestä ja starttirahasta tästä esitteestä.

Katso tarkemmat tiedot starttirahasta ja starttirahan hakemisesta täältä: Starttiraha - aloittavan yrittäjän tuki

Ajankohtaista


Twitter