Nuorten kesätyöseteli

Vantaan kaupunki tukee vantaalaisten nuorten työllistämistä kesätyösetelillä, joka kattaa osan työnantajalle tulevista kuluista. Vuonna 2021 kesätyöseteli jaetaan jokaiselle 9.–luokkalaiselle sekä lisäksi 900 nuorelle, jotka ovat syntyneet vuosina 2003–2006. Kesätyösetelin arvo on 300 euroa.

Jokainen vantaalainen 9.–luokkalainen nuori saa setelin koulunsa kautta. Katso alempaa tältä sivulta, kuinka toimia kun olet saanut kesätyösetelin.

Muut kuin 9.–luokkalaiset seteliin oikeutetut voivat hakea seteliä 15.2. - 31.8.2021 saatua kesätyöpaikkaa vastaan. Seteleitä jaetaan 1 kpl / nuori. Kesätyöseteleitä ei myönnetä takautuvasti eli työsuhteen jo alettua. Kun olet saanut kesätyöpaikan, pyydä työnantajaa täyttämään Kesätyöpaikan tiedot -lomake ja täytä sen jälkeen itse sähköinen kesätyösetelihakemus. Hakemuksen liitteeksi tarvitset täytetyn Kesätyöpaikan tiedot -lomakkeen lisäksi kuvan henkilöllisyystodistuksestasi. Kesätyöseteli postitetaan antamaasi kotiosoitteeseen noin kahden viikon kuluttua sähköisen hakemuksen jättämisestä.

Kesätyösetelin voi myös noutaa henkilökohtaisesti Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoista tai Ohjaamon neuvonnasta (Huom! Ohjaamon neuvonta on suljettu 30.4.2021 saakka). Seteliä hakiessaan nuorella on oltava mukanaan henkilöllisyyden osoittava asiakirja (henkilötodistus, passi, ajokortti, mopo(auto)kortti, kelakortti) sekä täytetty Kesätyöpaikan tiedot -lomake, josta käy ilmi tulevan työsuhteen tiedot. Vantaalaisuus tarkistetaan setelin annon yhteydessä väestörekisterijärjestelmästä.

Näin kesätyöseteli toimii

9.–luokkalaiset

 • Koulu antaa sinulle kesätyösetelin.
 • Neuvottele kesätyöpaikasta työnantajan kanssa ja lupaa hänelle kesätyöseteli, jos saat kesätyöpaikan.
 • Anna kesätyöseteli työnantajalle aloittaessasi työt.
 • Työnantaja maksaa sinulle palkan ja hakee kesätyösetelituen Vantaan kaupungilta. Tulostettava tilityslomake.
 • Vantaan kaupunki korvaa 300 euroa palkastasi työnantajalle kesätyösi jälkeen.

Ne vantaalaiset 9.-luokkalaiset, jotka käyvät koulua Vantaan ulkopuolella, saavat setelin postitse. Nämä setelit postitetaan viikolla 9.

Vuosina 2003–2006 syntyneet (ei 9.–luokkalaiset)

 • Neuvottele kesätyöpaikasta työnantajan kanssa.
 • Täyttäkää yhdessä työnantajan kanssa Kesätyöpaikan tiedot -lomake, jonka työnantaja allekirjoittaa.
 • Anna täytetty lomake virkailijalle Vantaa-infoissa tai hae seteliä sähköisesti.
 • Anna saamasi kesätyöseteli työnantajalle aloittaessasi työt.
 • Työnantaja maksaa sinulle palkan ja hakee kesätyösetelituen Vantaan kaupungilta. Tulostettava tilityslomake.
 • Vantaan kaupunki korvaa 300 euroa palkastasi työnantajalle kesätyösi jälkeen.

Tilitys on tuen ehtona

Tuen saamisen ehtona on tuen tilittäminen. Työnantaja täyttää tilityslomakkeen ja liittää mukaan siinä mainittavat tiedot. Tilityksen on oltava kaupungin kirjaamossa viimeistään 31.10.2021. Tilitykseen on liitettävä työnantajan palkkajärjestelmästä tulostettu palkkalaskelma/palkkatodistus tai nuoren allekirjoittama muu palkkatodistus.

Vuoden 2021 kesätyösetelit tiivistetysti

 • Tarkoitettu vuosina 2003–2006 syntyneille vantaalaisille nuorille.
 • Kesätyösetelit ovat 300 euron arvoisia.
 • Seteleitä jaetaan 15.2.–31.8.2021.
 • Työskentelyaika 1.5.–30.9.2021.
 • Minimibruttopalkan on oltava 450 euroa. Lomakorvaukset eivät saa sisältyä tähän minimibruttopalkan määrään.
 • Työpäiviä on oltava vähintään 10, joko yhtäjaksoisesti tehtynä (esim. 2 täyttä kalenteriviikkoa) tai peräkkäisiin jaksoihin sijoittuvana.
 • Jos kesätyö on pidempi, tulee palkankin olla suurempi kuin 450 euroa.
 • Työnantaja ei voi olla yksityistalous, kaupunki/kunta tai valtio.
 • Työnantajan ei tarvitse olla vantaalainen. Työnantajalla on kuitenkin oltava suomalainen y-tunnus.
 • Työnantaja toimittaa tilityslomakkeen liitteineen kirjaamoon viimeistään 31.10.2021.
 • Tuen maksu työnantajalle edellyttää, että tilitys on saapunut ajoissa Vantaan Kirjaamoon ja työsuhde täyttää tuen ehdot.

Ilmoita kesätyöpaikka

Työantaja, haluatko palkata nuoren kesätöihin kesätyösetelillä? Jätä ilmoitus avoimesta kesätyöpaikastasi. Julkaisemme ilmoitetut työpaikat tällä sivulla. Jos sinulla on kysymyksiä työpaikan ilmoittamiseen liittyen, ota yhteyttä työllistämistuet@vantaa.fi.

Avoimet työpaikat

Jäätelömyyjä / PrimaCount Oy, Kivistön kioski

Haluaisitko työskennellä kesällä Kivistön Safiirinaukion Pingviini-jäätelökioskilla? Etsimme mukaan reippaita jäätelömyyjiä osa-aikaisiin työsuhteisiin ajalle 1.5-15.9.2021.

Työtehtäväsi on myydä pääasiassa jäätelöä, ja tämän lisäksi kioskin muita tuotteita. Kioskityö on vaihtelevaa ja itsenäistä. Saatat myös työskennellä yksin ja siksi sinun tulee olla rohkea ja oma-aloitteinen. Olet mukava työtoveri ja sinulla on hyvä asenne joka päivä sekä työntekoon että etenkin asiakaspalveluun. Toivomme sinulta vastuuntuntoisuutta ja joustavuutta. Tärkeintä on palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla. Tämän lisäksi työssä vaaditaan kioskin ja välittömän myyntialueen siisteyden ylläpitämistä. Sinun tulee olla reipas tarttumaan kaikkiin työtehtäviin omatoimisesti ja valmis muuttuviin tilanteisiin työpäivän aikana. Aikaisempaa työkokemusta tärkeämpää on reipas ja aurinkoinen asenne.

Työpaikan osoite: Safiirinaukio, Keimolantie 10, 01700 Vantaa
Työ alkaa 1.5.2021 ja päättyy 15.9.2021

Haku päättyy 30.04.2021. Lähetä vapaamuotoinen videohakemuksesi (max. 1 min) sähköpostilla ja liitä mukaan CV:si sekä kerro, milloin olisit valmis meillä työskentelemään. Lisätiedot ja hakemukset: kivistonkesakioski@gmail.com.

Jäätelömyyjä / Klaukkalan Pingviini jäätelökioski

Haluaisitko työskennellä kesän Klaukkalan torin Pingviini-jäätelökioskilla? Tilaisuutesi on koittanut, sillä haemme iloiseen joukkoomme mukaan uusia reippaita jäätelönmyyjiä osa-aikaisiin työsuhteisiin ajalle 1.5–31.8.

Työtehtäväsi on myydä jäätelöä ja jättää jälkeesi iloisia asiakkaita. Kioskityö on vaihtelevaa ja itsenäistä. Pääsääntöisesti työskentelet yksin ja siksi odotamme sinulta oma-aloitteisuutta ja hyvää asennetta niin helle- kuin sadepäivinä. Toivomme sinulta vastuuntuntoisuutta ja joustavuutta työssäsi. Olet asiakaslähtöinen ja ulospäin suuntautunut.Työnkuvaasi kuuluu palvella asiakkaita parhaalla mahdollisella tavalla, minkä lisäksi työssä vaaditaan kioskin siistin ulkoilmeen ylläpitämistä. Sinun tulee olla reipas tarttumaan rättiin omatoimisesti ja valmis muuttuvaan kiireeseen työpäivän aikana. Aikaisempaa työkokemusta tärkeämpää on reipas ja aurinkoinen asenne.

Työpaikan osoite: Klaukkalan tori, 01820 Klaukkala
Työ alkaa 1.5.2021 ja päättyy 31.8.2021

Haku päättyy 1.5.2021. Lähetä vapaamuotoinen videohakemuksesi sähköpostilla ja liitä mukaan CV:si sekä kerro, milloin olisit valmis meillä työskentelemään. Lisätiedot ja hakemukset: klaukkalanpingviini@gmail.com.

SUP-lauta-vuokraamon asiakaspalvelija / Supstore Finland Oy, SupBox Rental point

Tehtävän kuvaus: SUP-lautojen, kajakkien ja fatbike-pyörien vuokraustoiminta Vantaan Kuusijärvellä. Mitä taitoja työ edellyttää: Hymyilevää asennetta sekä ahkeruutta.

Työpaikan osoite: Kuusijärventie 1, 01260 Vantaa
Työ alkaa 1.6.2021 ja päättyy 31.7.2021

Haku päättyy 15.5.2021. Yhteyshenkilö: Antti Jouppila, info@surfshop.fi. Lisätiedot p. 050 470 2449.

Nuorten kesätyöseteli

Ajankohtaista


Twitter