Kalenteri ja muistilappu haastattelusta

Työllistymistä edistävä monialainen yhteispalvelu – Vantaan TYP

Huom, Koronaviruksen johdosta vallitsevassa poikkeustilanteessa Typ palvelee sähköisesti ja puhelimitse p. 050 302 6253 (klo 9-13) typvantaa@vantaa.fi . Vahtimestarit palvelevat klo: 8-16.00 ja heille voi viedä Typpiin välitettävää postia. Postia voi jättää myös ulko-ovien edessä olevaan postilaatikkoon. Voitte myös jättää vahtimestareiden kautta soittopyynnön työntekijöillemme.

Etsimme tapoja, joiden avulla voit parantaa elämänhallintaasi ja työelämävalmiuksiasi.

Palvelumme tavoitteena on edistää pitkäaikaistyöttömien työllistymistä. Selvitämme, tarvitsetko koulutusta tai kuntoutusta, ja ratkomme kanssasi mahdollisia elämäntilanteeseesi liittyviä pulmia, kuten asumiseen tai taloudelliseen tilanteeseesi liittyviä ongelmia. Kartoitamme terveydentilasi ja ohjaamme sinut tarvittaessa lisätutkimuksiin.

Meiltä saat Vantaan kaupungin palvelu-, terveys-, sosiaali- ja uraohjaajien avun. Lisäksi sinua palvelevat TE-palvelujen asiantuntijat, psykologi sekä Kelan TYP-työkykyneuvoja. Saat kaikkien asiantuntijoidemme palvelut saman katon alta. Samalla sinulle annetaan nimetty työntekijä, jonka puoleen voit aina kääntyä.

Asiakkaaksemme voit päästä työ- ja elinkeinotoimiston, Kelan tai kunnan ohjaamana, kun työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelulain säädetyt edellytykset kohdallasi täyttyvät.

Juuri sinulle sopiva työ-, koulutus- tai kuntoutusratkaisu

Asiakkuus TYPissä käynnistyy vastuuvirkailijan tapaamisella, johon asiakkaalle lähetetään kutsu postitse. Ensimmäinen tapaaminen käynnistää jakson, jonka aikana kartoitetaan asiakkaan sen hetkinen tilanne työllistymisen näkökulmasta, arvioidaan monialaisen yhteispalvelun tarve sekä ohjataan asiakas jo mahdollisesti työllistymistä edistäviin palveluihin.

Vantaan TYPin kaikki asiakkaat tapaavat myös terveysohjaajan ainakin kerran ja pääsääntöisesti jo tämän kartoitusjakson aikana. Näin pystymme asiakkaillemme kohdentamaan juuri ne heille sopivimmat palvelut, huomioiden mahdolliset terveydentilaan liittyvät työllistymiseen vaikuttavat asiat. Asiakkaan kanssa laaditaan yhdessä henkilökohtainen monialainen työllistymissuunnitelma, jonka toteutumista seurataan vähintään puolivuosittain.

Asiakkuus Vantaan TYPissä kestää enintään kaksi vuotta. Asiakkuus voi kuitenkin päättyä myös aiemmin, esimerkiksi mikäli asiakas työllistyy, pääsee opiskelemaan tai kun arvioidaan, että monialaisen yhteispalvelun tarve on asiakkaan kohdalta päättynyt. Asiakasajat ovat Vantaan TYPissä 45-60 min pituisia ja tapaamisten määrä määrittyy jokaisen asiakkaan kohdalla yksilöllisesti.

Valmistaudu todistamaan henkilöllisyytesi ja ota tapaamiselle mukaan henkilötodistus; ajokortti, henkilökortti, kuvallinen Kela-kortti tai passi.

TYPin esite

Vantaan TYP

Vernissakatu 1, 4 krs.

Ajankohtaista

Twitter