Tapahtumat ja näyttelyt Vantaa-infossa

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infoissa järjestetään erilaisia ajankohtaisia tapahtumia, tempauksia ja infotilaisuuksia. Vantaa-infojen aukioloaikoina pidettävät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infojen näyttelyissä tarkastellaan elämää Vantaalla monesta vinkkelistä. Näyttelyt ovat avoinna palvelupisteiden aukioloaikojen mukaisesti.

Näyttelyt

Vantaalla tapahtuu -näyttely

Vantaalla tapahtuu – ja on aina tapahtunut! Aurinkoisessa kesänäyttelyssä fiilistellään vuosikymmenten varrella koettua sekä raotetaan jo verhoa tulevaisuudessa häämöttäviin huippuhetkiin.

Näyttely on esillä Tikkurilan Vantaa-infossa 1.-26.6.2020

Ötökkänäyttely

Ötökkä-teemavuoden 2019 kunniaksi Vantaan Fotokerhon sekä Vantaan ympäristökeskuksen yhteistyössä järjestämä valokuvakilpailu keräsi innokkailta osallistujilta lähes 500 kilpailuteosta.

Suosikkiaiheesta, perhosista, kuvia napsittiin jopa 116 kappaletta. Kovakuoriaisista kuvia tuli toiseksi eniten, yhteensä 78 kuvaa.

Digisarjan voitti Jukka Ahden kuva immenkorennosta, kun taas Instagram-sarjan voittokuvan päätähtenä on kastepisaroiden verhoama kärpänen (kuvaajana Marjo Kamila). Molemmissa sarjoissa palkittiin myös toiselle ja kolmannelle sijalle yltäneet kuvat. Lisäksi digikuvasarjassa myönnettiin kunniamaininta sekä Instagram-sarjassa palkittiin eniten tykkäyksiä saanut kuva.

Voittajakuvia ylistettiin muun muassa omaperäisyydestä, kuvien tarkkuudesta sekä väreistä. Kisassa yleisesti parhaiten menestyivät sudenkorentokuvat sekä otokset, joissa vesielementti oli vahvasti läsnä.

Valokuvakilpailun otoksia on esillä:

Myyrmäen Vantaa-infossa 2.6.-23.7.2020.
Tikkurilan Vantaa-infossa 28.7.-21.8.2020.

Myyr Yorkissa ja kauempana pohjoisessa -näyttely

Näyttelyssä on esillä parhaita paloja Humans of Myyr York Facebook -sivuston takana olevan Olli Bergin 2019 vuoden aikana syntyneistä valokuvavedoksista. Hän on kiertänyt Suomea ja etsinyt kuvauskohteita lähestyen tuntemattomia ihmisiä maaseudun kylänraiteilla, kuntien keskuksissa ja jopa erämailla. Liikkeelle hän lähti keräämällä haastatellen ihmisten spontaaneja sen hetkisiä ajatuksia, sellaisia, joissa käy jollain tavalla ilmi lähiössä kohtaaman ihmisen kotiseutu tai edellinen hänelle tärkeä paikka. Valmiit kuvatarinat on yhdistetty toisiinsa vieden kokonaisuutta eteen päin lähiössä kohtaamien ihmisten vuoropuhellessa keskenään muualla Suomessa kohdattujen ihmisten kanssa. Taiteen edistämiskeskus myönsi Olli Bergille vuonna 2019 kuvataiteiden 6 kk näyttöapurahan.

Olli Berg on taltioinut kuuden vuoden ajan tuntemattomia ihmisiä ja haastatellut heidän tarinoitaan Myyr Yorkissa eli Myyrmäen suuralueella sekä vieraillut kuvaamassa lähiöissä esimerkiksi Espoossa, Helsingissä ja Turussa. Kesällä 2015 hän kiersi Kehäradan valmistumisen kunniaksi sen asemien ympäristöissä. Kuvia tarinoineen on julkaistu toistuvasti sosiaalisessa mediassa.

”Määränpäinä matkoillani oli jonkun Myyrmäessä kohtaamani ihmisen kotiseutu tai edellinen hänelle tärkeä paikkakunta. Seikkailuni kohteet olivat vain sattumanvaraisia suuntia ilman suurempia suunnitelmia. Ainoastaan tiesin mistä lähdin liikkeelle.” (Olli Berg)

Lue lisää: www.humansofmyyryork.fi

Näyttely esillä:

Tikkurilan Vantaa-infossa 30.6.–24.7.2020.

Tapahtumat

Vantaa-infon neuvonnat ja tapahtumat on peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi.

Ajankohtaista

Twitter