Neuvontapalvelut

Yleisneuvonta ja sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-info tarjoaa kaupungin palveluihin liittyvää yleisneuvontaa ja auttaa sähköisessä asioinnissa. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Tietoa koronaepidemian aikaisista muutoksista kaupungin palveluissa.

Hygieniaohjeita Vantaa-infossa asioivalle:

  • Tule Vantaa-infoon vain täysin terveenä.
  • Huolehdi turvaväleistä jonottaessasi sekä neuvonnan/asioinnin aikana.
  • Käytä maskia.
  • Käytä esillä olevaa käsidesiä.

Tietoa koronaepidemian aikaisista muutoksista kaupungin palveluissa.

Digituki

Emme poikkeuksellisesti koronavirustilanteen vuoksi anna lähikontaktin digineuvontaa asiakaskoneilla. Voit kuitenkin asioida itsenäisesti. Vantaa-infoissa voi toistaiseksi hoitaa vain viranomaisasiointiin liittyvää asiointia, kopiointia, tulostamista ja skannauksia. Tietokoneiden käyttöaika on 10 minuuttia. Kiitos ymmärtäväisyydestäsi!

Vantaa-infosta saat apua verkkoasioinnissa, skannaamisessa ja netin käytössä. Voimme etsiä yhdessä tietoa verkosta tai tutustua kaupungin ja valtion verkkopalveluihin. Tarjoamme netin käytön apua Myyrmäen Vantaa-infossa (Myyrmäkitalo, Paalutori 3) ja Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs).

Muut neuvontapalvelut

Asianajoneuvonta

Maksuton asianajoneuvonta Myyrmäkitalossa jatkuu syksyllä 2021. Neuvontoja on kerran kuukaudessa.

Ilmoittautuminen etukäteen Myyrmäkitalon vahtimestarille puh. 0400 438 521. Etukäteisvaraus on välttämätön.

Asianajopäivystykset syksyllä 2021:

  • to 9.9.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
  • to 14.10.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
  • to 11.11.2021 klo 18–20 (Myyrmäkitalo, 3. krs, Kerhotila)
  • to 9.12.2021 klo 17–20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)

Tule neuvontaan vain täysin terveenä ja käytä maskia. Huolehdi riittävistä turvaväleistä ennen neuvontaa ja sen aikana.

Kuntalaisen digi-info

Tauolla toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi.

Tarvitsetko apua uuden laitteen hankintaan? Kiinnostaako sosiaalinen media? Haluatko vinkkejä älypuhelimesi käyttöön? Kaupungin omat Pilviagentit opastavat laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä.

Maahanmuuttajaneuvonta

Vantaa-infon henkilökunta kertoo kaupungin palveluista, kielikursseista ja vapaa-ajan tarjonnasta. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!

Matkailuneuvonta

Kaipaatko esitteitä tai karttoja, tietoa tapahtumista tai näyttävistä nähtävyyksistä? Matkailuneuvonta palvelee sinua Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa.

Nuorille ja nuorten vanhemmille

Toiminta Vantaa-infossa on toistaiseksi tauolla. Nuorten turvatalo palvelee nuoria ja heidän perheitään nuorten väliaikaisen majoituksen suhteen normaalisti. Myös puhelinnumerosta 09-8714043 saa tukea ja apua lähes vuorokauden ympäri, lukuun ottamatta viikonlopun päiviä.

Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

Seniorineuvonta ja seniorin tietokulma

Seniorineuvonta tavattavissa jälleen Vantaa-infossa 5.10.2021 alkaen.

Kaipaatko tekemistä ja seuraa? Tarvitsetko tukea pärjätäksesi kotona? Tule juttelemaan elämäntilanteestasi tai läheisesi elämäntilanteesta vanhustyön ammattilaisen kanssa.

Seniorineuvonta päivystää 5.10.–15.12.2021 Tikkurilan Vantaa-infossa tiistaisin klo 14–16 ja Myyyrmäen Vantaa-infossa keskiviikkoisin klo 14–16.

Seniorineuvonnan puhelin 09 8392 4202 palvelee klo 9-15. Seniorineuvonnan sähköposti: seniorineuvonta@vantaa.fi.

Vantaa-infon seniorin tietokulmasta saat Myyrmäessä ja Tikkurilassa ajankohtaisia esitteitä vapaa-ajan aktiviteeteista ja kaupungin palveluista sekä tietoa järjestöistä ja sosiaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. Voit aina pyytää neuvoja Vantaa-infon asiakastiskiltä. Autamme etsimään tietoa ja kerromme, mitä kautta voit hakeutua ikäihmisten palveluiden tai vapaa-ajan harrastusten pariin.

Vammaisneuvonta

Tauolla toistaiseksi koronavirusepidemian vuoksi.

Vammaisten asiakasohjausyksikön asiantuntija neuvoo vammaispalveluiden palveluissa ja antaa vinkkejä palveluiden käytössä.

Vapaa-ajan vinkit

Tarjoamme tietoa Vantaan ja lähialueiden nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä esitteitä kulttuuritoiminnasta, liikunnasta ja harrastuksista. Kerromme myös Vantaalla toimivista järjestöistä ja tarjolla olevista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

Yrittäjyysneuvonta

Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai etsit muuten tietoa yrittämisestä? Tarjoamme Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa yrittämiseen liittyvää yleisneuvontaa ja opastamme sinut eteenpäin asiantuntijalle. Neuvomme sinua myös puhelimitse numerossa 09 839 20 000 arkisin kello 8–16.