Neuvontapalvelut

Yleisneuvonta ja sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-info tarjoaa kaupungin palveluihin liittyvää yleisneuvontaa ja auttaa sähköisessä asioinnissa. Palvelupisteiden yhteystiedot ja aukioloajat.

Seniorineuvonta ja vammaisneuvonta jatkuvat syyskuun alusta alkaen 2020.

Tietoa koronaepidemian aikaisista muutoksista kaupungin palveluissa.

Digituki

Emme poikkeuksellisesti koronavirustilanteen vuoksi anna lähikontaktin digineuvontaa asiakaskoneilla. Voit kuitenkin asioida itsenäisesti. Kiitos ymmärtäväisyydestäsi!

Vantaa-infosta saat apua verkkoasioinnissa, skannaamisessa ja netin käytössä. Voimme etsiä yhdessä tietoa verkosta tai tutustua kaupungin ja valtion verkkopalveluihin. Tarjoamme netin käytön apua Myyrmäen Vantaa-infossa (Myyrmäkitalo, Paalutori 3) ja Tikkurilan Vantaa-infossa (Dixi, Ratatie 11, 2. krs).

Muut neuvontapalvelut

Asianajoneuvonta

Maksuton asianajoneuvonta Myyrmäkitalossa kerran kuukaudessa klo 17-20. Ilmoittautuminen etukäteen Myyrmäkitalon vahtimestarille puh. 0400 438 521. Etukäteisvaraus on välttämätön.

Asianajopäivystykset jatkuvat syksyllä 2020 seuraavasti:

 • to 10.9.2020 klo 17-20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
 • to 8.10.2020 klo 17-20 (Myyrmäkitalo, 2. krs, Tapahtumahuone)
 • to 12.11.2020 klo 17-20 (Myyrmäkitalo, 3. krs, Kerhotila)
 • to 10.12.2020 klo 17-20 (Myyrmäkitalo, 3. krs, Kerhotila)

Tulethan vain täysin terveenä. Huolehdi käsihygieniasta, erityisesti WC-tiloissa ja ennen tiloihin menoa. Muista pitää riittävä turvaväli neuvonnan ajan.

  Kansalaisen digitaidot -opastus

  Peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

  Vantaa aikuisopiston digineuvonta huolehtii kirjastojen ja Vantaa-infon vastaavasta neuvonnasta Facebookissa ja puhelimitse ma-to klo 13.00-16.15 ja pe 13.00-15.30 numerossa 040-653 2170.

  Askarruttaako tietokone, tabletti tai älypuhelin? Vantaan aikuisopiston järjestää tietotekniikkaopastusta. Saat lisäksi apua mm. sosiaalisen median, sähköpostin tai verkkoasiointipalvelujen käytössä. Opastus tapahtuu suomeksi tai englanniksi ilman ajanvarausta.

  Voit ottaa mukaan oman laitteesi (puhelin, tabletti tai tietokone) tai käyttää Vantaa-infon tietokoneita. Opastukset ovat osa Opetushallituksen rahoittamaa Digiarki-hanketta.

  Kuntalaisen digi-info

  Peruttu koronavirustilanteen vuoksi.

  Tarvitsetko apua uuden laitteen hankintaan? Kiinnostaako sosiaalinen media? Haluatko vinkkejä älypuhelimesi käyttöön? Kaupungin omat Pilviagentit opastavat laitteiden ja sähköisten palveluiden käytössä Myyrmäen Vantaa-infossa tiistaisin klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa torstaisin klo 12.30-15. Digi-info päivystää myös Korson Vantaa-infossa keskiviikkona 25.3. klo 13-15 ja keskiviikkona 22.4. klo 13-15.

  Maahanmuuttajaneuvonta

  Vantaa-infon henkilökunta kertoo kaupungin palveluista, kielikursseista ja vapaa-ajan tarjonnasta. Ohjaamme sinut oikeaan paikkaan!

  Matkailuneuvonta

  Kaipaatko esitteitä tai karttoja, tietoa tapahtumista tai näyttävistä nähtävyyksistä? Matkailuneuvonta palvelee sinua Myyrmäen Vantaa-infossa ja Tikkurilan Vantaa-infossa.

  Nuorille ja nuorten vanhemmille

  Toiminta Vantaa-infossa on toistaiseksi tauolla. Nuorten turvatalo palvelee nuoria ja heidän perheitään nuorten väliaikaisen majoituksen suhteen normaalisti. Myös puhelinnumerosta 09-8714043 saa tukea ja apua lähes vuorokauden ympäri, lukuun ottamatta viikonlopun päiviä.

  Punaisen Ristin Nuorten turvatalo tarjoaa apua nuoruuden ja vanhemmuuden pulmatilanteisiin Myyrmäen Vantaa-infossa maanantaisin klo 15.30-17 sekä Tikkurilan Vantaa-infossa tiistaisin klo 16-19.

  Punaisen Ristin Nuorten turvatalo

  Seniorineuvonta ja seniorin tietokulma

  Seniorineuvonta peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Seniorineuvonta jatkuu syyskuun alusta alkaen.

  Kaipaatko tekemistä ja seuraa? Tarvitsetko tukea pärjätäksesi kotona? Tule juttelemaan elämäntilanteestasi tai läheisesi elämäntilanteesta vanhustyön ammattilaisen kanssa.

  Seniorineuvonta on paikalla tiistaisin kello 14-16 Tikkurilan Vantaa-infossa ja keskiviikkoisin kello 14-16 Myyrmäen Vantaa-infossa. Seniorineuvonnan puhelin 09 8392 4202 palvelee klo 9-15.

  Vantaa-infon seniorin tietokulmasta saat ajankohtaisia esitteitä vapaa-ajan aktiviteeteista ja kaupungin palveluista sekä tietoa järjestöistä ja sosiaalipalveluja tarjoavista yrityksistä. Voit aina pyytää neuvoja Vantaa-infon asiakastiskiltä. Autamme etsimään tietoa ja kerromme, mitä kautta voit hakeutua ikäihmisten palveluiden tai vapaa-ajan harrastusten pariin.

  Vammaisneuvonta

  Vammaisneuvonta peruttu koronavirustilanteen vuoksi. Vammaisneuvonta jatkuu syyskuun alusta alkaen.

  Vammaisten asiakasohjausyksikön asiantuntija neuvoo vammaispalveluiden palveluissa ja antaa vinkkejä palveluiden käytössä. Asiantuntija on tavattavissa keskiviikkoisin klo 13–15 Tikkurilan Vantaa-infossa ja perjantaisin kello 13–15 Myyrmäen Vantaa-infossa.

  Vapaa-ajan vinkit

  Tarjoamme tietoa Vantaan ja lähialueiden nähtävyyksistä ja tapahtumista sekä esitteitä kulttuuritoiminnasta, liikunnasta ja harrastuksista. Kerromme myös Vantaalla toimivista järjestöistä ja tarjolla olevista vapaaehtoistoiminnan muodoista.

  Yrittäjyysneuvonta

  Oletko kiinnostunut yrittäjyydestä tai etsit muuten tietoa yrittämisestä? Tarjoamme Myyrmäen ja Tikkurilan Vantaa-infoissa yrittämiseen liittyvää yleisneuvontaa ja opastamme sinut eteenpäin asiantuntijalle. Neuvomme sinua myös puhelimitse numerossa 09 839 20 000 arkisin kello 8–16.

  Ajankohtaista

  Twitter