Syyskuun toimintaympäristötiedot

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Vantaan väkiluku oli vuoden 2020 syyskuun lopussa vajaat 236 800. Vantaa on kasvanut kuluvan vuoden aikana lähes 3 000 asukkaalla, joka oli 950 henkilöä vähemmän kuin samaan aikaan vuonna 2019. Ero johtuu pitkälti kuntien välisen nettomuuton vähenemisestä, mutta myös luonnollinen väestönkasvu on ollut vähän hitaampaa verrattuna vuoteen 2019.

Uusia asuntoja oli valmistunut syyskuun loppuun mennessä runsaat 2 800, joka oli lähes 400 vähemmän kuin vuoden 2019 syyskuussa. Rakennuslupia oli myönnetty peräti 2 500 enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Vantaan työttömyysaste aleni vauhdilla toukokuun19,2 prosentista elokuun 14,7 prosenttiin. Syyskuussa vauhti tasaantui ja kuun lopussa työttömyysaste oli 14,3. Suomen kuudesta suurimmasta kaupungista ainoastaan Tampereella ja Turussa oli niukasti suurempi työttömyysaste kuin Vantaalla.

Lisää tietoa on koottu Tilastoja Vantaalta -diasarjaan, jota päivitetään kuukausittain.

Kannattaa myös katsoa Excel-taulukkoa, jossa on koko alkuvuoden tiedot kuukausittain.

Toimintaympäristötiedot taulukko-muodossa. Samoja tietoja löytyy myös tekstistä ja exceltaulukosta, johon on linkki tekstissä.

Lataa pidemmällä aikasarjalla oleva Toimintaympäristötaulukko Excel-muodossa.

Ajankohtaista