Helmikuun toimintaympäristötiedot

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Vantaan väkiluku oli vuoden 2021 helmikuussa 238 000. Väestö on kasvanut alkuvuoden aikana 740 asukkaalla, joka oli 200 henkilöä vähemmän kuin edellisvuonna. Etenkin kuntien välinen muuttoliike on ollut selvästi alhaisemmalla tasolla kuin vuonna 2020.

Vantaan rakennusvalvonnan ennakkotietojen mukaan vuoden 2021 helmikuuhun mennessä asuntoja oli valmistunut 280, joka oli 40 enemmän kuin edellisvuonna. Asuntojen aloituksia oli 370 vähemmän alkuvuoden 2021 aikana kuin samaan aikaan vuonna 2020.

Vantaan työttömyysaste oli 14 prosentin tuntumassa syyskuusta marraskuuhun, mutta joulukuun lopussa se oli kohonnut 15,3 prosenttiin. Tammi- ja helmikuun lopussa työttömyysaste oli 14,7 prosenttia. Verrattuna muihin Helsingin seudun kuntiin tai suuriin kaupunkeihin, Vantaan työttömyysaste oli kaikista korkein. Pitkäaikaistyöttömyys on jatkanut kasvuaan ja vuoden 2021 helmikuussa heitä oli Vantaalla 4 400. Positiivista on ollut avointen työpaikkojen määrä, joita oli sekä tammi- että helmikuun lopussa vajaat 3 200. Tätä enemmän työpaikkoja oli viimeksi auki vuosi sitten helmikuussa.

Lisää tietoa on koottu Tilastoja Vantaalta -diasarjaan, jota päivitetään kuukausittain.

Kannattaa myös katsoa Excel-taulukkoa, jossa on koko alkuvuoden tiedot kuukausittain.

Toimintaympäristötiedot taulukko-muodossa. Samoja tietoja löytyy myös tekstistä ja exceltaulukosta, johon on linkki tekstissä.

Lataa pidemmällä aikasarjalla oleva Toimintaympäristötaulukko Excel-muodossa.