Vanhusten parissa

Kulttuuriluotsit

Kulttuuriluotsit ovat vantaalaiseen ja pääkaupunkiseudun kulttuuritarjontaan perehtyneitä vertaisohjaajia. Kulttuuriluotsiksi voit ryhtyä käytyäsi kulttuuriluotsikurssin. Maksuttomalla kurssilla tutustut luotsauskohteisiin, niiden tarjontaan ja vapaaehtoisena toimimiseen.
Ota yhteyttä: Jutta Hakala, kulttuuriluotsit@vantaa.fi, 043 826 9011

Liikuntapalveluiden vertaisohjaajat ja avustajat

Vapaaehtoiset vertaisohjaajana innostat asiakkaita liikkumaan ja olet ohjaajan apuna. Ryhmävaihtoehtoja on Koivukylän vanhustenkeskuksessa, Myyrmäen urheilutalolla, Korson Woimanurkassa ja Hakunilan seniorikuntosalilla. Toiminta on suunnattu erityisryhmille ja senioreille.

Ota yhteyttä p. 050 314 6402, erityisliikunnan suunnittelija Anne Pakarinen.

Vapaaehtoiseksi päivätoimintaan, kotona tai hoivapalvelussa asuvalle iäkkäälle

Jos haluat työskennellä vapaaehtoisena vanhusten parissa, meillä on tarjota lukuisia eri mahdollisuuksia ympäri Vantaata.

Voit olla

  • ohjaajana tai avustajana Korttelikerhossa tai järjestää hoivapalveluissa asuville toimintaa (esim. musiikki, jumppa, luku, askartelu)
  • ulkoiluapuna
  • kirjojen lukijana ja keskusteluseurana
  • riksapyöräkuskina
  • vapaaehtoisena ystävänä kotona-asuvalle seniorille tai palvelutalon tai asumisyksikön asukkaalle
  • saattajana lääkäriin
  • esiintyjänä juhlissa ja tapahtumissa joko yksin tai yhdessä harrastusryhmäsi kanssa

Katso lisätiedot ikääntyvien parissa tehtävästä vapaaehtoistoiminnasta.

Menokaveri

Menokaveri-toiminta on tarkoitettu ikääntyneille ja muille tukea tarvitseville henkilöille, jotka tarvitsevat tukea tai ohjausta kodin ulkopuolella liikkumisessa ja julkisten liikennevälineiden käyttämisessä.
Menokaverin ja asiakkaan välille solmitaan toimeksiantosopimus ja Menokaverille maksetaan kuukausittain pieni palkkio tukihenkilönä toimimisesta. Palkkio on veronalaista tuloa. Toimeksiantosopimus on voimassa 3-6 kk kerrallaan ja se solmitaan aina yksilöllisesti tukea tarvitsevan asiakkaan ja Menokaverin välille.

Saat perehdytyksen tehtävään.

Menokaverin kanssa asiakas voi esimerkiksi mennä kauppaan tai pankkiin, käydä harrastamassa, kirjastossa tai muualla asioimassa. Matkat on tarkoitus kulkea yhdessä asiakkaan kanssa julkisilla joukkoliikennevälineillä.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Vantaan kaupungin Liikkumista tukeviin palveluihin! Myös uudet asiakkaat voivat ottaa yhteyttä saadakseen itselleen Menokaverin.

  • puh. 040 700 5685 tai menokaveri@vantaa.fi

Uudet asiakkaat, jotka toivovat itselleen menokaveria, voivat ottaa yhteyttä :

  • Seniorineuvontaan p. 09 8392 4202 ma–pe klo 9–15 tai seniorineuvonta@vantaa.fi
  • vammaisneuvontaan p. 09 839 24682 ma–pe klo 9–15 tai vammaisneuvonta@vantaa.fi.

Katso video Menokaveritoiminnasta tai tykkää meistä Facebookissa.

Ikäihmisten tukena kirjastossa

Enter ry:n vapaaehtoiset tarjoavat kirjastoissa ikäihmisille maksutonta vertaisopastusta tietokoneiden, tablettien ja älypuhelinten käytössä. Vapaaehtoiset toimivat kirjastoissa myös lukupiirien ohjaajina ja erilaisten ikäihmisille suunnattujen lauta- ja korttipelikerhojen vetäjinä. Kirjaston vapaaehtoistoiminnasta ja siihen ilmoittautumisesta voit lukea lisää Helmet.fi:ssä.

Kirjastossa toimii lisäksi kotipalvelu yhteistyössä Suomen Punaisen Ristin ystävätoiminnan kanssa. Palvelu on tarkoitettu niille vantaalaisille, jotka eivät itse pääse kirjastoon. Katso lisätietoja ja yhteystiedot kirjaston kotipalvelun sivuilta.