Osallistuminen etätilaisuuksiin

Kaupunki järjestää etätilaisuuksia mm. Microsoftin Teams-sovelluksen avulla. Voit osallistua tilaisuuteen tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella. Tilaisuuden linkki avataan joko nettiselaimella tai Teams-sovelluksella. Sovelluksen voit ladata laitteesi sovelluskaupasta.

Ohjeet Teams- etätilaisuuteen

Liity Teams etätilaisuuteen painamalla sähköpostiin saamaasi linkkiä. Voit liittyä tapahtumaan tietokoneella, tabletilla tai älypuhelimella.

Jos sinulla on Teams-sovellus jo ladattuna, aukeaa tapahtuma sovellukseen automaattisesti. Jos sinulla ei ole Teams- sovellusta ladattuna, voit liittyä tapaamiseen selaimella. Siinä tapauksessa valitse näytöllä näkyvistä vaihtoehdoista ”Jatka tällä selaimella”.

Kuvan sisältö vastaa sivun tekstiä.

Seuraavaksi tarkista, että sinulla on mikrofoni ja web-kamera pois päältä. Niiden kuvakkeet näkyvät näytön alaosassa. Ne ovat pois päältä silloin, kun kuvakkeen päällä on viiva. Paina Liity nyt -painiketta, jolloin pääset kokoustilan odotushuoneeseen. Odota, kunnes kokouksen järjestäjä päästää sinut tapaamiseen sisään.

Kuvan sisältö vastaa sivun tekstiä.

Olet nyt mukana etätilaisuudessa. Tarkista, että laitteesi kaiuttimet ovat päällä, jotta kuulet äänet. Saat teamsin mikrofonin ja kameran päälle klikkaamalla näytöllä niiden kuvakkeiden vieressä olevia liukukytkimiä. Tilaisuudessa voi käydä keskustelua tai esittää kysymyksiä myös kirjoittamalla viestejä tilaisuuden keskusteluosioon. Keskustelun kuvake on puhekuplan näköinen ja se näkyy näytön yläosassa. Saat keskustelun näkyviin ja pois näkyvistä klikkaamalla kuvaketta. Keskustelun alareunassa on kenttä, johon voit kirjoittaa viestisi. Lähetä viestisi keskusteluun muiden osallistujien luettavaksi painamalla kentän oikeassa reunassa olevaa nuolta.

Kuvan sisältö vastaa sivun tekstiä.

Kun etätilaisuus päättyy, voit poistua tilaisuudesta painamalla näytön oikeassa yläreunassa olevaa punaista puhelimen kuvaketta. Lopuksi voit sulkea tilaisuuden ikkunan painamalla sen oikeassa yläreunassa näkyvää ruksia tai voit sulkea sovelluksen kokonaan.