Lasten ja nuorten parissa

Kirjastot

Vapaaehtoiset toimivat kirjastoissa lasten ja nuorten kanssa monenlaisissa tehtävissä. Lukutaidon ja lukuharrastuksen kehittymisessä auttavat lukukoirat sekä erilaiset vapaaehtoisten pitämät ääneenlukuhetket.

Lukukoiratoiminnasta Suomen Kennelliiton sivuilla.

Pelikaverit pelaavat lauta- tai konsolipelejä yhdessä lasten kanssa tai ohjaavat pelituokioita ja juttelevat pelaamisesta. Monissa kirjastoissa koulun jälkeen aikaa viettävät lapset kaipaavat turvallisen aikuisen seuraa ja ohjattua tekemistä. Kirjastomummo, -vaari tai -kummi viettää lasten kanssa aikaa kirjastossa iltapäivisin.Kirjastomummo, -vaari tai -kummi viettää lasten kanssa aikaa kirjastossa iltapäivisin. Muun muassa Hakunilan kirjastossa on viikottaista kirjastomummotoimintaa.

Kirjastomummotoiminta Hakunilan kirjaston sivuilla Helmet.fi:ssä.

Kirjaston vapaaehtoistoiminnasta ja siihen ilmoittautumisesta voit lukea lisää Helmet.fi:ssä.

Koulumummola

Vierumäen koulussa ja Kulomäen opetuspisteessä toimii kolmena arkiaamuna viikossa Koulumummola klo 7.45-9.15. Mummolan väki toivottaa tervetulleeksi mukaan iloiseen toimintaan, jossa koulupäivän alkua odottavien lasten kanssa jutellaan, pelataan lautapelejä ja askarrellaan. Osa vapaaehtoisista on saanut koulutuksen myös Lukumummoksi/vaariksi. Ota yhteyttä suoraan 040-3577815 tai jukka.ihalainen@vantaa.fi.

Vapaalassa, Rajatorpan koululla toimii koulumummola kolmena aamuna viikossa. Lisäksi on lukumummotoimintaa maahanmuuttajien valmistavan luokan oppilaille. Uusi vapaaehtoisia kaivataan. Toiminnan järjestämisestä vastaa Rajatorpan koulun vanhempainyhdistys. Ota suoraan yhteyttä yhdistykseen rajatorpan.vy@gmail.com

Vantaa-kanavan ohjelma Elämää koulummmona.

Kylämummo ja -vaaritoiminnasta Mannerheimin Lastensuojeluliiton nettisivuilla.

Nuorisopalveluiden vapaaehtoistoiminta

Nuorten parissa voi vapaaehtoisena toimia Vantaan nuorisotiloissa.

Ota yhteyttä: taina.saarenpaa@vantaa.fi

Tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta

Toiminta on ennaltaehkäisevää lapsiperheiden tukea. Tukihenkilön tai tukiperheen voi saada lapsi tai nuori, kun perheen voimavarat ovat vähissä ja lapsi kaipaa uutta merkityksellistä aikuiskontaktia. Tukihenkilöksi tai tukiperheeksi voi ryhtyä luotettava aikuinen, joka haluaa tukea lasten ja nuorten elämää. Tukihenkilö tapaa lasta 2-4 krt/kk, tukiperheessä lapsi viettää yhden viikonlopun kuukaudessa. Tukijoiden lähiohjaajana toimii tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori.

Lue lisää tukihenkilö- ja tukiperhetoiminnasta.

Ota yhteyttä: p. 050 312 1983, tukihenkilö- ja tukiperhekoordinaattori Jari Honka, sähköposti jari.honka@vantaa.fi. Haastattelun pohjalta hyväksytyt tukihenkilöt osallistuvat peruskurssille. Kursseja järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Sporttikaveri

Sporttikaveri on liikkumiskaveri 1-9-luokkalaiselle lapselle. Liikunnanohjaajat liikuttavat lapsia. Mukaan toivotaan aikuisia.
Lisätiedot: Sporttikaverikoordinaattori Markus Helanen 043 826 8440/ markus.helanen@vantaa.fi