Vanhus istuu kotonaan

Tietoa kotiäänestyksestä

Jos kykysi liikkua on siinä määrin rajoittunut, ettet pääse äänestys- etkä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, voit äänestää kotonasi. Myös samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla kertaa. Kotiäänestys onnistuu vain kotikunnassa.

Mikäli olet oikeutettu kotiäänestykseen, ilmoittaudu kotiäänestykseen viimeistään 6.4.2021 klo 16.00 mennessä. Voit ilmoittautua kotiäänestykseen soittamalla vaalitoimiston numeroon 043 825 0017 (numero käytössä vain vaalien aikana) tai sähköpostitse osoitteeseen vaalit@vantaa.fi tai postittamalla ilmoituslomakkeen osoitteeseen Vantaan kaupunki, vaalitoimisto, PL 1100, 01030 Vantaan kaupunki.

Ilmoitukseen tulee laittaa äänestäjän tarkka osoite, puhelinnumero ja henkilötunnus kokonaisuudessaan sekä samat tiedot kotona äänestävän omaishoitajan osalta. Ilmoituksen voi tehdä äänestäjän puolesta myös hänen valitsemansa henkilö.

Vaalitoimisto ottaa kotiäänestäjiin yhteyttä ilmoittautumisajan päätyttyä ja ilmoittaa kotiäänestysajan tunnin tarkkuudella. Yleinen kotiäänestysaika on arkipäivisin 7.–13.4.2021.

Lataa ilmoittautumislomake

Ilmoittautumislomakkeita saa myös Vantaa-infoista Tikkurilasta, Korsosta ja Myyrmäestä.

Laitosäänestys

Useissa kunnan alueella sijaitsevissa sairaaloissa, vanhustenhoitolaitoksissa ja rangaistuslaitoksissa järjestetään äänestysmahdollisuus. Äänioikeutettuja näissä laitoksissa ovat ainoastaan niissä kirjoilla olevat asukkaat, ei esimerkiksi laitosten henkilökunta.

Koti- ja laitosäänestys toimitetaan samaan aikaan kuin yleinen ennakkoäänestys.

Ajankohtaista