Vantaan ennakkoäänestyspaikat

Ennakkoäänestystä Dixin Vantaa-infossa

Voit äänestää vaaleissa ennakkoon 26.5.–8.6.2021. Vantaan ennakkoäänestyspaikoissa on valinnanvaraa.

Vantaan ennakkoäänestyspaikat kuntavaaleissa 2021

Kartta kuntavaalien 2021 ennakkoäänestyspaikoista Vantaalla:  Kivistön kirjasto, Topaasikuja 11 , Hämeenkylän K-Supermarket, Ainontie 1, Martinlaakson kirjasto, Laajaniityntie 3, Myyrmäen kirjasto, Paalutori 3, Kauppakeskus Jumbo, Vantaanportinkatu 3, Tammiston K-Citymarket, Tammiston kauppatie 9, Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14, Koivukylän kirjasto, Ojalehdonkuja 1, Kansalaistoiminnan keskus Leinikki, Leinikkitie 22, Laurea-ammattikorkeakoulu, Tikkurilan kampus, Ratatie 22 (12.–13.4. klo 11–20), Tikkurilan Prisma, Unikkotie 13, Tikkurilan Vantaa-info, Ratatie 11, Hakunilan kirjasto, Kimokuja 5, Länsimäen kirjasto, Suunnistajankuja 2
 1. Kivistön kirjasto, Topaasikuja 11
 2. Hämeenkylän K-Supermarket, Ainontie 1
 3. Martinlaakson kirjasto, Laajaniityntie 3
 4. Myyrmäen kirjasto, Paalutori 3
 5. Kauppakeskus Jumbo, Vantaanportinkatu 3
 6. Tammiston K-Citymarket, Tammiston kauppatie 9
 7. Monitoimikeskus Lumo, Urpiaisentie 14
 8. Koivukylän kirjasto, Ojalehdonkuja 1
 9. Kansalaistoiminnan keskus Leinikki, Leinikkitie 22
 10. Laurea-ammattikorkeakoulu, Tikkurilan kampus, Ratatie 22
  (12.–13.4. klo 11–20)
 11. Tikkurilan Prisma, Unikkotie 13
 12. Tikkurilan Vantaa-info, Ratatie 11
 13. Hakunilan kirjasto, Kimokuja 5
 14. Länsimäen kirjasto, Suunnistajankuja 2

Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt vuoden 2021 kuntavaalien ennakkoäänestyspaikoista 30.11.2020. Äänestyspaikat ovat pääsääntöisesti avoinna ark. klo 9–20 ja viikonloppuna klo 10–18. Muista ottaa mukaan henkilöllisyystodistuksesi – myös ajokortti käy. Poliisilaitoksilta saa kotikunnasta riippumatta tarvittaessa maksutta äänestämistä varten väliaikaisen henkilökortin, jos sinulla ei ole muuta henkilöllisyyttä osoittavaa asiakirjaa.

Turvallinen äänestäminen

Äänestyspaikoilla noudatetaan yleisiä turvaohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi. Äänestäjää suositellaan pitämään yllä 1–2 metrin turvavälejä, käyttämään suu-nenäsuojainta, noudattamaan yskimishygieniaohjeita, ottamaan mukaan oma lyijy- tai kuulakärkikynänsä ja käyttämään tarjolla olevaa käsidesiä.

Viivakoodillinen henkilötodistus nopeuttaa rekisteröitymistä. Huomaathan, että passissa ei ole viivakoodia.

Vaalien vilkkainta aikaa ovat perinteisesti olleet varsinainen vaalipäivä sekä ennakkoäänestyksen ensimmäiset ja viimeiset päivät. Jos haluat välttää ruuhkia, harkitse, voisitko ajoittaa äänestämisen näiden päivien ulkopuolelle.

Ilmoitus äänioikeudesta

Digi- ja väestötietovirasto postittaa ilmoituskortit äänestysoikeudesta koteihin. Kortista käyvät ilmi ennakko- ja vaalipäivän äänestyspaikat aukioloaikoineen. Vaalipäivänä voit äänestää vain siinä äänestyspaikassa, joka kortissa on mainittu. Ennakkoon voit äänestää missä tahansa Suomessa sijaitsevassa äänestyspaikassa sekä ulkomailla Suomen edustustoissa ja niiden toimipaikoissa, tai tilata oikeusministeriöltä kirjeäänestysasiakirjat ulkomaille. Ilmoituskortin ei tarvitse olla mukana äänestyspaikalla, kuvallinen henkilötodistus riittää.

Lue lisää ennakkoäänestyksestä.

Ajankohtaista