Asukastilat

Asukastilat toimivat kaikille vantaalaisille yhteisinä olohuoneina. Ne tarjoavat mahdollisuuden kohtaamiseen, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen erilaisiin harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan.

Kaupungin asukastilat ovat kaikille avoimia kohtaamispaikkoja, joista vastaavat pääasiassa kaupungin yhteisötyöntekijät. Asukastiloihin voi aukioloaikojen puitteissa piipahtaa koska tahansa vaikka kahville, juttelemaan muiden kanssa tai kysymään neuvoa. Asukastiloissa järjestetään myös monenlaista harraste-, kerho- ja virkistystoimintaa. Toiminta on lähes aina maksutonta.

Asukastilat ovat kaikenlaisesta syrjinnästä vapaita alueita.

Asukastilat aukeavat elokuussa

Koronavirustilanteen vuoksi suljettuina olleet asukastilat Kafnetti, Tikkurila ja Myyrinki aukeavat 5.8., asukastilat Tuulikontti ja Mikkola 16.8. Katrinebergin kartano on auki kesällä 1.6.-31.8.2020 ma-pe klo 10.00-16.00, tiistait 9.6., 16.6., 23.6. ja 30.6. klo 10.00-18.00.

Digiasiointi kesällä

Kaupunki mahdollistaa itsenäisen digiasioinnin poikkeustilanteen aikana. Koivukylän asukastila Kafnetissa tarjottava palvelu on tarkoitettu vantaalaisille, joilla ei ole mahdollisuutta päästä kotonaan tietokoneelle tai, jotka tarvitsevat tukea digitaalisten palveluiden käyttöön. Itsenäinen digiasiointi on avoinna 4.8. saakka maanantaista perjantaihin klo 9-15. Asiointi on mahdollista vain kiireellisissä toimeentuloon liittyvissä asioissa.

Kafnettiin pääsee enimmillään viisi asiakasta kerrallaan. Emme poikkeuksellisesti koronavirustilanteen vuoksi anna digineuvontaa asiakaskoneilla. Asiakas ohjataan pesemään kädet asukastilaan tultaessa ja poistuttaessa. Henkilökuntamme puhdistaa asiointikoneiden näppäimistöjä ja hiiriä säännöllisesti

Asukastila Kafnetti

Rautkallionkatu 3, 01360 Vantaa

Tapahtumat ja tilaisuudet

Vantaan kaupungin asukastilojen järjestämät tilaisuudet, tapahtumat ja vierailut perutaan 31.7. asti. Näitä ovat mm. käsityökerhot, yhteisruokailut, yhteisökahvit, elintarvikejaot.

Toimenpiteiden tavoitteena on pyrkimys hidastaa koronaviruksen leviämistä ja suojella riskiryhmiä. Seuraamme tilannetta, ja tiedotamme mahdollisista muutoksista asukastilojen osalta:

- nettisivuilla: https://www.vantaa.fi/asukastilat

- sähköpostitse vakituisille käyttövuorolaisille ja yhteistyökumppaneille

- asukastilassa paperisilla tiedotteilla

Lisätiedot

Marjo Nurminen, yhteisöpäällikkö, 043 825 3315, marjo.nurminen@vantaa.fi
Laura Tuomi, palveluesimies, 043 826 8523, laura.tuomi@vantaa.fi

Asukastilat Vantaalla

Asukastiloja löytyy ympäri Vantaata, tervetuloa tutustumaan!

Tutustu myös kansalaistoiminnan keskus Leinikkiin Tikkurilassa ja Rubiiniin Kivistössä.

Vantaan asukastilat

Ajankohtaista


Twitter