Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Perustoimeentulotuki

Perustoimeentulotukea voi hakea Kelasta sähköisesti: www.kela.fi/asiointi.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Vantaan sosiaalitoimesta voi hakea vain harkinnanvaraista täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, tarvitset ensin päätöksen Kelan myöntämästä perustoimeentulotuesta.

Voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea sähköisesti alla olevan linkin kautta:

Uuden asiakas- ja potilastietojärjestelmän Apotin käyttöönoton myötä sähköinen asiointi on siirtynyt 12.5.2019 uuteen sähköiseen Maisa-asiointiportaaliin www.maisa.fi (kirjautuminen pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella).

Ohjeita perustoimeentulotuen hakemiseen

Asiointi edellyttää sähköistä tunnistautumista

Hakeaksesi toimeentulotukea sähköisesti tarvitset tietokoneen, jossa on internet-yhteys. Jos käytössäsi ei ole omaa tietokonetta, voit käyttää esimerkiksi kirjaston, Verson sosiaalineuvonnan tai Vantaa-infon asiointitietokonetta.

Sähköiseen palveluun kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan. Lue lisää sähköisestä tunnistautumisesta.

Sähköisessä toimeentulotukihakemuksessa sinulta kysytään tietoja sinun ja perheesi taloudellisesta tilanteesta sekä sosiaalisista olosuhteista.

Sinun tulee liittää sähköiseen hakemukseesi välttämättömät liitteet. Lue lisää sähköisten liitteiden lataamisesta.

Sähköinen toimeentulotukihakemus käsitellään samalla tavoin toimeentulotukilakiin (Laki toimeentulotuesta 1997/1412) perustuen kuten muutkin toimeentulotukihakemukset.

Toimeentulotukipäätös suoraan kansalaisen asiointitilille

Jos haet toimeentulotukea netissä, sinulla on mahdollisuus saada myös toimeentulotukipäätös sähköisesti kansalaisen asiointitilille.

Asiointitili on valtion ylläpitämä sähköinen palvelu, jonne kansalainen voi saada häntä koskevia viranomaisasiakirjoja, päätöksiä ja muita tiedotteita.

Asiointitilin käyttö toimeentulotukiasioissa on vapaaehtoista. Voit antaa suostumuksesi hakemuksen yhteydessä tai asioidessasi sosiaalitoimistossa.

Päätöksen lähettäminen asiointitilillesi edellyttää ensin tilin avaamista. Tilin avaamiseen ja sisäänkirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan.

Lue lisää asiointitilin käytöstä ja sen avaamisesta.

Ajankohtaista

Twitter