Toimeentulotuen hakeminen sähköisesti

Perustoimeentulotuki

Perustoimeentulotukea voi hakea Kelasta sähköisesti: www.kela.fi/asiointi.

Täydentävä ja ehkäisevä toimeentulotuki

Vantaan sosiaalitoimesta voi hakea vain harkinnanvaraista täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea. Jotta voit hakea täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea, tarvitset ensin päätöksen Kelan myöntämästä perustoimeentulotuesta.

Katso tarkemmat ohjeet perustoimeentulon hakemisesta täältä.

Täydentävää ja ekäisevää toimeentulotukea voit hakea sähköisesti Maisa-asiakasportaalin kautta www.maisa.fi (kirjautuminen pankkitunnuksilla, sähköisellä henkilökortilla tai mobiilivarmenteella).

Ohjeita perustoimeentulotuen hakemiseen

Asiointi edellyttää sähköistä tunnistautumista

Hakeaksesi toimeentulotukea sähköisesti tarvitset tietokoneen, jossa on internet-yhteys. Jos käytössäsi ei ole omaa tietokonetta, voit käyttää esimerkiksi kirjaston, Verson sosiaalineuvonnan tai Vantaa-infon asiointitietokonetta.

Sähköiseen palveluun kirjautumiseen tarvitset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sähköisen henkilökortin ja kortinlukijan. Lue lisää sähköisestä tunnistautumisesta.

Sähköisessä toimeentulotukihakemuksessa sinulta kysytään tietoja sinun ja perheesi taloudellisesta tilanteesta sekä sosiaalisista olosuhteista.

Sinun tulee liittää sähköiseen hakemukseesi välttämättömät liitteet. Lue lisää sähköisten liitteiden lataamisesta.

Sähköinen toimeentulotukihakemus käsitellään samalla tavoin toimeentulotukilakiin (Laki toimeentulotuesta 1997/1412) perustuen kuten muutkin toimeentulotukihakemukset.

Ajankohtaista