Terveys- ja sosiaalipalvelujen sähköinen asiointi

Vantaalla on käytössä sähköinen asiakasportaali Maisa sekä valtakunnalliset sähköiset Kanta-palvelut, joita ovat eResepti, Omakanta ja sähköinen Potilastiedon arkisto.

Maisa - asioi jonottamatta

Maisa-asiointiportaali uudistuu 6.3.2021

Maisa on uusi, kätevä sähköinen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteinen asiakasportaali. Voit käyttää Maisaa helposti verkossa www.maisa.fi tai mobiilisovelluksella.

Maisassa voit mm.

  • katsoa ja täydentää sosiaali- ja terveystietoja
  • tarkastella tutkimus- ja laboratoriotuloksia
  • kysyä neuvoa tilaasi tai palveluihin liittyen
  • varata, perua ja tarkistaa aikoja
  • täyttää sosiaalihuollon hakemuksia esim. täydentävä toimeentulotuki
  • täyttää kysely- ja seurantalomakkeita ennen vastaanottoa
  • tallentaa mittaustuloksia omaseurantaa varten
  • pyytää reseptin uusintaa
  • tilata hoitotarvikkeita ja diabeteshoitovälineitä

Maisassa on enemmän mahdollisuuksia sähköiseen asiointiin kuin Omakannassa, joten suosittelemme Maisan käyttöä. Katso ohjeita Maisan käyttöön.

Etävastaanotot Vantaan terveyspalveluissa ja hammashoidossa keväällä 2020

Korona-epidemian aikana voit kätevästi asioida terveyspalveluissa ja hammashoidossa videoyhteyden avulla. Videoyhteys asiakkaan ja ammattilaisen välille muodostetaan Maisa-palvelun avulla. Videovastaanotto helpottaa ja nopeuttaa asiointia erityisesti tilanteissa, jolloin tavalliselle vastaanotolle on syystä tai toisesta hankala hakeutua. Ammattilaisen ja asiakkaan kokemusta arvioidaan jokaisen videokäynnin yhteydessä ja pilotista saatuja tietoja hyödynnetään ennen toiminnan laajentamista. Videovastaanotolla voidaan korvata joissakin tapauksissa perinteinen vastaanottoaika.

Lue lisää tästä.

Lue videovastaanoton kokemuksista.

Videoyhteyteen vaaditaan joko tietokone, tabletti tai älypuhelin, jossa on kamera ja mikrofoni. Palveluun kirjaudutaan Maisa.fi -sivuston kautta tai Maisan mobiilisovelluksella. Jos käytät Maisa-mobiilisovellusta lataa myös Maisa Videovastaanotto -sovellus puhelimeesi.

Videovastaanottoajan varaa terveydenhuollon ammattilainen, josta sovitaan yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakas ei voi varata videovastaanottoaikaa itse.

Videovastaanotto Maisassa - Terveyspalvelut

Videovastaanotto-ohje huoltajalle_EETH

Videovastaanotto Maisassa - Hammashoito

Videovastaanotto-ohje huoltajalle - Hammashoito

Katso mihin palveluihimme voit varata ajan sähköisesti sekä ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen.

Huom! Lääkärille ei voi varata vastaanottoaikaa sähköisesti, sillä lainsäädäntö edellyttää terveysasemilta ensin hoidon tarpeen arviointia. Tarvittaessa voit varata ajan lääkärille soittamalla.

Klikkaa oireesi nettipalveluun – vältä puhelinjonotus!

Hammashoidossa ja terveysasemilla on käytössä uusi nettipalvelu. Palvelun avulla voit klikata oireesi verkkopalveluun ja lähettää tiedot sähköisesti ammattilaisille. Otamme sinuun yhteyttä 2 arkipäivän kuluessa.

Sähköinen terveystarkastus

Miten elintapasi vaikuttavat elinikäsi ennusteeseen? Testaa tekemällä maksuton terveystarkastus netissä! Voit myös ottaa käyttöön valmennusohjelmia.