Digituki

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Koronan leviämisvaiheen vaikutukset digitukeen

Koronavirustilanteen vuoksi digituen toimijat eivät anna lähikontaktin neuvontaa asiakaskoneilla. Osa toimijoista on sulkenut asiointipisteensä ja kaikki henkilökohtaiset opastukset on peruttu. Osa asiointipaikoista on edelleen auki ja suuri osa toimijoista tarjoaa myös etädigitukea. Tarkista asiointipaikkojen aukiolotiedot, digituen neuvontatavat ja ajankohtaiset koronaohjeistukset toimijoiden omilta nettisivuilta.

Asiakaskoneet, sähköisen asioinnin tuki ja opastukset

Vantaa-infot

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infon asiakaskoneilla voit hoitaa viranomaisasioita. Asiakaskoneilla on mahdollisuus sekä skannaamiseen että tulostamiseen ja saat apua laitteiden käytössä. Voit kysyä neuvoa Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä myös puhelimitse 09 83911, chatissa tai sähköpostilla vantaa-info@vantaa.fi. Vantaa-infoissa järjestetään digiopastuksia ja digiaiheisia infotilaisuuksia.

Asukastilat

Koivukylän, Myyrmäen ja Tikkurilan asukastiloissa on asiakastietokoneita ja voit kysyä tukea asiointiin. Koivukylän Kafnetissa autamme sinua myös henkilökohtaisissa tietokoneongelmissasi.

Kirjastot

Kirjastojen pöytätietokoneita ja tulostimia voit käyttää pikaiseen asiointiin. Kirjastoissa järjestetään opastuksia esimerkiksi digilaitteiden käyttöön. Tietotekniikka- ja digiopastukset löydät Helmet.fi:n tapahtumahaulla valitsemalla tapahtuman tyypiksi opastukset ja kurssit. Voit rajata hakua laittamalla kaupungiksi Vantaa.

Vantaan aikuisopisto

Vantaa aikuisopiston digineuvonta palvelee sinua klo 13.15-16.30 puhelinnumerossa 040 653 2170. Vantaan aikuisopiston digineuvonnan tavoitat myös Facebookista. Voit etsiä Aikuisopiston media- ja tietotekniikka-aiheisia kursseja Aikuisopiston ilmonet.fi-palvelusta tai Digiarki-hankkeen nettisivuilta.

Nuorten palvelut Ohjaamo

Ohjaamosta saat neuvontaa koulutukseen, työhön tai vapaa-aikaan liittyvien kysymysten kanssa. Tiloissa on asiakaskoneet, skanneri ja tulostin ja saat asioinnin tukea muun muassa TE-palveluihin liittyvissä asioissa. Koronatilanteesta johtuen Ohjaamon neuvontapiste on kiinni, mutta palvelumme etänä ma-to klo 9-16 ja pe 9-15

  Työllisyyden palvelutori

  Työllisyyden palvelutori tarjoaa yli 30-vuotiaille vantaalaisille työnhakijoille asioinnin tukea koulutus- ja työnhakuasioissa. Palvelutorilla on käytössä asiakaskoneita ja tulostusmahdollisuus.

  Sosiaalipalvelut

  Sosiaalipalveluilla on kaikille avoimia asiointipaikkoja Koivukylässä, Tikkurilassa ja Myyrmäessä, joihin voi tulla käymään toimeentuloon ja sosiaaliseen hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Saat asioinnin apua sosiaalipalveluihin liittyvissä asioissa. Asiointipaikoissa on asiakaskoneet, skanneri ja tulostin.

  Digitukea järjestöissä

  ENTER ry

  ENTER ry opastaa senioreita tietokoneen, tabletin sekä kännykän käytössä ja järjestää tietotekniikkaan liittyviä tietoiskuja (toistaiseksi etänä). Voit lähettää myös etäopastuspyynnön sivuilta löytyvällä lomakkeella. ENTER:in kaikki lähiopastustoiminta on peruttu vuoden 2020 loppuun saakka, mutta etäopastus sekä etätietoiskut jatkuvat normaaliin tapaan.

   Elämänlaatu ry:n Ankkuri-hanke

   Ankkuri-hankkeen Länsimäen asiointipisteeseen (Suunnistajankuja 4, 01280 Vantaa) voit tulla hoitamaan verkkoasiointia. Voit varmistaa turvallisen asioinnin ja varata ajan etukäteen puhelimitse 040 501 0133 arkisin klo 9-15.30.

   Hakunilan kansainvälinen yhdistys ry

   Hakunilan kansainvälinen yhdistys tarjoaa maahanmuuttajille neuvontaa ja ohjausta sähköisten palveluiden käyttöön toimistolla sekä etänä puhelimitse ja verkon välityksellä.

   Tsempataan! -hanke

   Tsempataan-hankkeen tsempparit tarjoavat neuvontaa yli 25-vuotiaille vantaalaisille maahanmuuttajataustaisille arjen hyvinvointiin, työllistymiseen sekä sähköiseen asiointiin liittyen. Neuvontaa ja tukea eri kielillä ti–pe klo 10–15. Koronatilanteen vuoksi palvelua ainoastaan etäyhteyksillä.

   Verryttele taitojasi Ylen digitreeneissä

   Opettele digitaitoja omaan tahtiin.

   Ohjeita itsenäiseen opiskeluun

   ENTER ry:n aineistoa tietoteknisten asioiden itsenäiseen opiskeluun.

   Ylen digitreenit: Etäpalaveri verkossa?

   Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin. Tarpeita etätapaamisiin on monia esim. palaverit, harrasteryhmät, etäsynttärit.

   Opiskelumateriaaleja

   Vastauksia digiopastuksissa usein kysyttyihin kysymyksiin Seniorsurf-sivuilla.

   Etänä annettava digituki

   Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja Suomidigissä.

   Tietoturvaohjeita

   Ohjeita ja oppaita yksityishenkilöille tietoturvasta Kyberturvallisuuskeskuksen sivuilla.

   Vinkkejä puhelin- ja laajakaistan hankintaan

   Tietoa puhelin- ja laajakaistaliittymien tarjonnasta Liikenne- ja viestintäviraston sivuilla.

   Digipalvelut tutuiksi

   Helsinki-kanavan digiaiheisia videoita.