Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Digitukea koronaepidemian aikana

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Suurin osa asiakastiloissa annettavista opastuksista ja tapahtumista on peruttu toistaiseksi koronaviruksen vuoksi. Tarkista tiedot tapahtuman tai opastuksen järjestäjän nettisivuilta.

Sähköisen asioinnin ja laiteopastuksen tuki

Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infot ovat auki omien aukioloaikojensa mukaisesti. Korona-aikana asiakaskoneet on varattu vain viranomaisasiointiin ja siellä on mahdollisuus sekä skannaamiseen että tulostamiseen. Huomioithan koronaviruksen suojautumisohjeet asioidessasi paikan päällä. Kannustamme kysymään neuvoa etäpalveluna puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä. Voit kysyä neuvoa myös chatissa tai sähköpostilla vantaa-info@vantaa.fi.

Koivukylän Kafnettiin asiakkaat pääsevät 1-2 kerrallaan hoitamaan asioitaan. Emme koronavirustilanteen vuoksi anna lähikontaktin digineuvontaa asiakaskoneilla. Ohjaaamme asiakkaan pesemään kädet asukastilaan tultaessa ja poistuttaessa. Henkilökuntamme puhdistaa asiointikoneiden näppäimistöjä ja hiiriä säännöllisesti. Voit kysyä lisätietoja numerosta 043 827 0114. Koivukylän Kafnetin yhteystiedot.

Kirjastoissa järjestetään etätapahtumia.

Vantaa aikuisopiston digineuvonta palvelee Facebookissa sekä puhelimitse ma-to klo 13.00-16.15 ja pe 13.00-15.30 numerossa 040 653 2170.

Kurssit

Aikuisopistot järjestävät etäkursseja ja -luentoja.

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Vantaan aikuisopiston digineuvonta

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Tietoa ikäihmisten avuksi korona-aikana

Enterin opastajein kokoamia linkkejä. ENTER ry:n sivuilta löytyy myös ohjeita etäohjelmiin.

Etänä annettava digituki

Tietoa etänä annettavasta digituesta ja etätuen järjestäjien yhteystietoja.

Digitreenit: Etäpalaveri verkossa?

Eri työkalut sopivat eri tarkoituksiin. Tarpeita etätapaamisiin on monia esim. palaverit, harrasteryhmät, etäsynttärit.

Ajankohtaista

Twitter