Palveluseteli terveyspalveluissa

Yleislääkärin vastaanotto

Huom! Toistaiseksi tämä palveluseteli ei ole käytössä.

Yleislääkärin vastaanoton palveluseteli on tarkoitettu lähtökohtaisesti omalääkärittömälle potilaalle, jonka tulisi päästä yleislääkärin vastaanotolle alle 21 päivässä hoidon tarpeen arvion perusteella eikä terveysasemalla ole tarjota potilaalle aikaa. Palveluseteli tarjotaan potilaille, joiden asian arvioidaan olevan hoidettavissa 1-2 vastaanottokäynnillä.

Potilas voi itse valita hyväksyykö hän palvelusetelin vai jääkö hän odottamaan terveyskeskuksesta hoidon tarpeen arvion perusteella tarjoutuvaa vastaanottoaikaa. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 45 euroa. Potilaalta peritään terveysaseman vastaanottokäyntiä vastaava summa 16,40 €.

Ajoterveyteen liittyvät lausunnot

Huom! Toistaiseksi tämä palveluseteli ei ole käytössä.

Ajoterveystarkastukset koskevat pääsääntöisesti tilanteita, joissa haetaan ensimmäistä ajokorttia, korotetaan ajokorttiryhmää ryhmästä 1 (henkilöauto, mopo, moottoripyörä, traktori) ryhmään 2 (kuorma- tai linja-auto) tai uudistetaan ajokorttia 70 vuoden ikäisenä.

Palveluseteliä tarjotaan ajoterveyteen liittyvien lausuntojen vastaanottokäynteihin. Palvelusetelin arvoksi on määritelty 20 euroa.

Peruukkipalvelu

Peruukki myönnetään lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineeksi lääketieteellisin perustein, esimerkiksi ihosairaus- ja/tai syöpäpotilaalle, jolla on laaja-alaista hiustenlähtöä.

Asiakkaalla on mahdollisuus valita palveluntuottaja hyväksytyistä palveluntuottajista.

Palvelusetelillä asiakas voi hankkia yksilöllistä tarvetta vastaavan tavanomaisen apuvälineen. Asiakas voi halutessaan hankkia myös palvelusetelin arvoa kalliimman peruukin, jolloin hänen tulee itse maksaa hinnan ja palvelusetelin arvon välinen erotus.

Lisätietoja:
kuntoutussihteerit Kaarin Talvenheimo p. 050 3044284 ja
Tuula Törneblom p. 040 8382910

Ajankohtaista