Usein kysyttyä

K: Tarvitsenko hygieniapassin kun työskentelen ravintolassa tarjoilijana?
V: Et tarvitse, jos et käsittele elintarvikkeita vaan ainoastaan tarjoilet annoksia.

K: Tarvitsenko hygieniapassin kun myyn myyjäisissä kahvia ja pullaa?
V: Et tarvitse, pulla ja kahvi eivät ole herkästi pilaantuvia elintarvikkeita.

K: Olen valmistunut kokiksi v. 2006. Tarvitseeko minun hankkia hygieniapassi, eikö tutkintotodistus riitä?
V: Hygieniaosaamistodistus tulee olla kaikilla henkilöillä, jotka työskentelevät pakkaamattomia, helposti pilaantuvia elintarvikkeita käsittelevässä työtehtävässä yli kolmen kuukauden ajan. Todistuksen saa osaamistestaajan kautta tutkintotodistuksen perusteella.

K: Saanko mennä koirani kanssa ravintolaan? Entä terassille?
V: Ravintolan asiakastiloihin saa ottaa mukaan koiran, jos ravintola siitä selvästi asiakkailleen tiedottaa jo ulko-ovella. Ravintolan terassille saa koiran ottaa mukaansa samoin ehdoin.

K: Epäilen saaneeni ruokamyrkytyksen. Mitä teen?
V: Ota mahdollisimman pian yhteyttä sen kunnan elintarvikevalvontaviranomaisiin, mistä epäilty elintarvike on ostettu tai missä ateria on syöty. Vantaalla ota yhteyttä ympäriskeskuksen toimistoon p. 09 8392 3126 (klo 9.00-15.00) tai kyseisen alueen tarkastajaan. Kerro tarkastajalle mitä olet syönyt, missä ja milloin, ja mitä oireita olet saanut.

K: Miksi lemmikit eivät saa tulla ulkotiloissa vietettäville markkinoille, jos kuitenkin kaikki villieläimet (linnut) lentelevät siellä?
V: Järjestyslain § 14 kieltää koirien viemisen torille toriaikana. Tämä on yleisen turvallisuuden ja järjestyksen vuoksi, ei niinkään elintarviketurvallisuuden takia.

Ajankohtaista

Twitter