Eläimet

Vantaan kaupungin ympäristökeskus hoitaa tuotanto- ja lemmikkieläinten eläinsuojeluun, eläintauteihin ja eläinlääkintähuoltoon liittyviä tehtäviä.

Eläinsuojelu

Eläinsuojeluun kuuluvia tehtäviä on antaa neuvontaa ja tehdä tarkastuksia silloin kun epäillään eläimiä kohdeltavan huonosti.
Myös suuria ratsastustalleja, kenneleitä sekä eläinkauppoja tarkastetaan säännöllisesti ilman epäilystä laiminlyönneistä.

Eläintaudit

Eläintautitehtävät liittyvät usein tuotantoeläinten (nauta, lammas, kana ja mehiläinen) terveysohjelmiin. Lemmikkieläinten osalta selvitetään tapauksia, joissa epäillään, että eläimiä on tuotu ulkomailta Suomeen säädösten vastaisesti.

Eläinlääkäripalvelut

Eläinlääkärivastaanotolla on saatavilla sairaiden eläinten perustason hoitoa pieneläimille. Tuotantoeläimet saavat palvelunsa Porvoon eläinlääkärin vastaanotolta. Palveluja on tarjolla arkisin päiväaikaan sekä päivystys iltaisin, öisin ja viikonloppuisin kiireellisille sairastapauksille.

eläinlääkäri valmistelemassa leikkausta.

Eläinlääkäri

Eläinlääkärivastaanotolta saat peruseläinlääkäripalvelua sekä eläinsuojeluneuvontaa.

Koirapuistossa koiran omistaja istuu penkillä koira edessään.

Koira-aitaukset

Koira-aitauksista ja niiden ylläpidosta huolehtii kaupungin viheralueyksikkö.

Siili maastossa puun lehtien seassa.

Villieläimet kaupungissa

Luonto eläimineen kuuluu myös kaupunkiin. Villieläimet tulevat asutuskeskuksiin helpon ravinnon ja talvisin lämmön perässä. Kaupungissa on myös runsaasti hyviä suojapaikkoja.

lähikuva sokeritoukasta,keittiökoisasta, torakasta, riisihäröstä, hinkalokuoriaisesta, lutikasta, täistä, vyöturkiskuoriaisesta, pilkkuturkiskuoriaisesta ja vyöihrakuoriaisesta

Haittaeläimet

Haittaeläimillä tarkoitetaan niitä ei-toivottuja eläimiä, jotka aiheuttavat vahinkoa elintarvikkeille, tuotteille, rakennuksille sekä terveydellistä haittaa.

Ajankohtaista