Ajankohtaista ratikasta

Havainnekuva, jossa Vantaan ratikkavaunu ajaa kauppakeskus Jumbon edessä Aviapoliksen Tasetiellä hämärässä. Takana näkyvät Jumbon mainosvalot ja myös vaunun sisävalot loistavat. Kuva: WSP Finland.

Tältä sivulta löydät Vantaan ratikan ajankohtaiset uutiset.

Vantaan ratikan varikon suunnittelu alkaa

Vantaan ratikan varikkoa suunnitellaan Vaaralan kaupunginosaan Kehä III ja Länsimäentien liittymän eteläpuolelle. Raideliikenne varikkoalueelle kulkee Fazerintien ja Länsimäentien risteyksestä Länsimäentietä pitkin. Suunnittelualue on tällä hetkellä asemakaavoittamatonta metsää. Varikon paikan valintaan ovat vaikuttaneet suunnittelualueen laajuus, sijainti suurten väylien läheisyydessä sekä varikon mahdollinen käyttö Helsingin raitiotielinjoille tulevaisuudessa.

Mielipiteitä voi jättää osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ja valmisteluaineistosta 6.5.2021 mennessä. Lue uutinen kokonaisuudessaan:

Usein kysyttyä-osio koottu ratikan sivuille

Mielipiteiden ja palautteiden pohjalta on koostettu ratikan nettisivuille Usein kysyttyä-osio. Palautteissa on huomioitu myös esiin nousseet kysymykset alueellisista verkkotilaisuuksista, joissa osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa esiteltiin. Syksyn ja alkukevään verkkotilaisuudet ovat katsottavissa Vantaan kaupunkiympäristön YouTube-kanavalla.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman ja katutila- ja taidekyselyn raportit ovat luettavissa ratikan nettisivuilta.