Valon Tikkurila

Valon Tikkurila on uusi valotaidetapahtuma, jonka tavoitteena on Tikkurilan keskustan alueen elävöittäminen ja valon sekä yhteisöllisyyden tuominen marraskuun pimeyteen. Valoreitti koostuu itsenäisistä ja paikkasidonnaisista valo- ja ääniteoksista sekä rakennusten valaisuista, jotka nostavat esiin tutusta kaupunkimiljööstä yllätyksellisiä tunnelmia ja tarinoita. Voit kävellä läpi teosten reitin, tai fiilistellä rauhassa yhtä kohdetta.

Valon Tikkurila valaisee kaupunkia osana julkisen taiteen Valon Vantaa – konseptia ja nostaa esiin myös lasten ja nuorten taidetta, lapsen oikeuksien viikon kunniaksi.

Valot syttyvät pe - la 19.- 20.11. klo 17 - 22

Tapahtuman aikana on tarjolla myös oheistapahtumia valokohteissa. Valon Tikkurila on kaikille avoin, esteetön ja maksuton kaupunkitapahtuma. Tapahtuman tuottaa Vantaan kulttuuripalvelut, yhteistyössä kirjasto- ja asukaspalvelut ja kulttuurinen nuorisotyö sekä Tikkurilan seurakunta ja kauppakeskus Dixi.

#ValonVantaa #ValonTikkurila

TEOKSET


1. VERNISSAN VALOT
Sami Joutsimies ja Edward Leonard
Vernissan vanha tehdas nostaa pintaan uutta väriä.

2. NUORTEN TAIDEPAJOJEN TEOKSIA
Vantaan nuorten taidepajat
Vantaan nuorten taidepajojen valo – ja ääniteokset herättelevät Vernissan ympäristöä uuteen valoon.

3. VUODENAJOT
Janne Koivulahti
Entä jos vuodenajat eläisivätkin ilman meitä? Miltä tuntuisi kulkea puiston halki hitaasti läpi neljän vuodenajan? Mitä se herättäisi? Miltä se tuntuisi? Jos aika pyyhkiytyisi pois, olisitko onnellisempi? Janne Koivulahden Vuodenajot valaisee Veteraanipuiston erillisiksi hetkiksi, ajoiksi ja tunnelmiksi.

4. KOTIPESÄ
Heli Suoninen
Teos pohtii yksilön konkreettista ja henkistä kotia suhteessa itseensä ja ympäristöönsä. Toiselle kotipesä on aina paikallaan oleva turvapaikka ja toiselle elämän jatkuvaa kiertokulkua. Teos on myös metafora elämän kiertokululle - elämä alkaa jostain ja päättyy jonnekin, mutta näiden kahden välillä kuljettu matka on se, joka tekee elämästä merkityksellisen.

5. PASSING
Anssi Ruotanen, Uula Korhonen
Ihmisen kuollessa jäljelle jäävät ne hetket, joita kosketettiin yhdessä. Niistä hetkistä, muistoista, poistunut syntyy uudestaan. Passing syntyi teoksen säveltäjän isän kuolemasta, joka alkoi kuulua teosta varten sävelletyssä musiikissa. Teoksen tarkoitus ei ole käsitellä kuolemaa surun kautta vaan lähestyä poistumista, ohikulkemista jälkeen jätettynä jälkenä, muistona ja vaikutuksena, josta syntyy myös lopulta lohtua. Teoksessa kulkee rinnakkain kaksi tarinaa, lähtevän ja jäävän.

6. GAME ON
Severi Haapala
Game On –valoteos kumartaa videopelien historialle ja tekee samalla kunniaa lohenpyrstölle. Teoksessa eri tasot aukeavat kuten videopeleissä; ensimmäinen helposti ja seuraavat ovat vaativampia. Mitä tunnukset merkitsevät kaupunkiyhteisölle? Kuka on pelin päävastustaja? Mistä pelistä tässä puhutaan? Teoksen yhtenä lähtöajatuksena on paikkasidonnaisuus, ja mikäli teos saa katsojassa aikaan oivaltamisen iloa, ei peli ole pelattu hänen osaltaan.

7. HUURRE
Veera Koskivaara
Huurre on Vantaan valtuustosalin julkisivuun suunniteltu valoteos, joka leikkii heijastuksen ja värien vuoropuhelulla.

8. KUKA KUMMA KURKKASI?
Vantaan kuvataidekoulu
Olemmeko kaupungissa, viidakossa vai unimaailmassa? Vantaan kuvataidekoulun multimediateoksessa oppilaiden eri tekniikoin toteuttamat silmät ilmestyvät ja katoavat pimeyteen. Teokseen on toteutettu äänimateriaalia kaikille oppilaille avoimessa äänipajassa.

9. KIRJASTOPUISTON VALAISU
Tikkurilan kirjastopuisto pukeutuu uuteen valoon.

Katso myös muut Tikkurilan valokohteet.

Ajankohtaista