Valon Vantaa

Kausivalot piristävät ympäri Vantaata - Eri puolilla Vantaata kaduilla ja puistoissa palaa talvikauteen tunnelmaa tuovia kausivaloja. Osa valoista on jo sytytetty, ja marraskuun lopussa valojen määrää vielä lisätään.

Marraskuun alussa sytytettiin eri puolilla Vantaata läpi talvikauden palavia kausivaloja, jotka valaisevat aina helmikuun loppuun asti. Suurin osa näistä kausivaloista koristaa katupuita. Valot valaisevat puissa Louhelan juna-asemalla, Martinlaaksontiellä Kulttuuritalo Martinuksen ja Martinlaakson lukion edustalla, Korsossa Maakotkantiellä, Pakkalassa Ylästöntiellä sekä Tikkurilassa Lauri Lairalan aukiolla ja Peltolantorilla. Puiden valojen lisäksi Tikkurilan Kielotiellä valaisevat samppanjalasien ja Pakkalassa Lentoasemantiellä lieriön muotoiset valaisinpylväisiin kiinnitetyt valonauhat.

Marraskuun lopussa, ensimmäisenä adventtisunnuntaina, sytytetään lähestyvän joulun kunniaksi vielä lisää valoja. Korsonaukiolle ja Kivistöön Topaasiaukiolle sytytetään jouluvalot. Koivutorille Koivukylään ja Tikkurilaan kaupungintalon eteen pystytetään kuuset valoineen. Pähkinärinteessä sytytetään valot Lammaslammen etelärannan tuntumassa kasvavaan luonnonkuuseen. Adventtina sytytettävät valot palavat loppiaiseen.

Voit osallistua myös itse Valon Vantaaseen esimeriksi vierailemalla tapahtumissa ja kiertämällä ja kuvaamalla erilaisia valokohteita. Sekä jakamalla kokemuksesi somessa tunnuksella #valonvantaa. Jos innostut järjestämään oman – pienen tai suuren – valotempauksen kotona, töissä tai vaikkapa harrastusporukalla, kerro siitä myös muille Vantaan tapahtumakalenterissa.

Anna valon viedä ja nouda Valon Vantaa -esite

Valon Vantaa esitteitä

Kokosimme Valon Vantaa -kohteita sinulle taskuun sopivaan muotoon. Esitteen avulla voit suunnistaa Vantaan valokohteisiin omatoimisesti. Esite on jaossa Vantaa-infoissa.

Valon lumoa Vantaalla

Ympäri Vantaata löytyy paljon kohteita, joita kannattaa suunnata katsomaan erityisesti syksyisin ja talvisin: jotkut asiat voi nähdä vain pimeässä!

Varsinaisen valotaiteen lisäksi osa kaupungin julkisesta taiteesta valaistaan iltojen pimetessä, jotta ne voivat ilahduttaa ohikulkijoita myös muulloin kuin päiväsaikaan.

Nostamme esiin vantaalaista valohelmiä, ja toivomme niistä olevan iloa kaikille vantaalaisille sekä Vantaalla kävijöille.

Lähde tutustumaan Valon Vantaaseen kotikulmillasi tai suuntaa seikkailulle aivan eri puolelle kaupunkia!

Koivukylän alueen valokohteet

Koivukylän suuralueella voi astua jättimäisten kasvien loisteeseen Leinelässä tai ihastella Tähdet-videoprojisointia Koivukylässä.

Tikkurilan alueen valokohteet

Kauniit kausivalaistukset tervehtivät Tikkurilassa kulkevia, ja kaupungintalon edustalla saatat löytää todellisen kala-apajan.

Kivistön alueen valokohteet

Kivistön suuralueella voit nauttia esimerkiksi soittohetkestä Keimolan vanhan valvontatornin valossa.

Aviapoliksen alueen valokohteet

Aviapoliksesta löytyy niin suuria kuin pieniäkin valokohteita, joihin tutustuessasi voit vaikka pysähtyä puolimatkan Etapille!

Hakunilan alueen valokohteet

Hakunilan suuralueella voi bongata Fazerilan maamerkin tai aistia sähkön Fingridin Länsisalmen sähköasemalla.

Korson alueen valokohteet

Korson keskustassa voit bongata utuiset pilvenpiirtäjät.

Valon Vantaa tapahtumakalenterissa

Valoisia tapahtumia löydät Vantaan tapahtumakalenterista.

#valonvantaa Instagramissa

Kausivalot Vantaalla

Kausivalot sytytetään ennen ensimmäistä adventtia ja ne valaisevat sekä ilahduttavat vantaalaisia aina helmikuun loppuun saakka. Lisäksi marraskuun lopussa, ensimmäisenä adventtina, sytytetään jouluvaloja, jotka valaisevat loppiaiseen asti.

Myyrmäen alue

Valot puussa Myyrmäen kirkon edustalla Louhelan juna-aseman vieressä, Uomatie
Valot puussa, Martinlaaksontie 36 (Martinuksen, Lukion ja Mercurian edustalla)

Pähkinärinne

Joulukuusi, Lammaslampi (marraskuun lopusta loppiaiseen)

Tikkurila

Valaisinpylväät, Kielotie
Joulukuusi, Kaupungintalo (marraskuun lopusta loppiaiseen)
Valot puissa, Lauri Lairalan aukio
Valot puissa, Peltolantori

Koivukylä

Joulukuusi Koivutorilla (marraskuun lopusta loppiaiseen)

Korso

Valot puissa, Maakotkantie
Jouluvalot Korsonaukiolla (marraskuun lopusta loppiaiseen)

Pakkala

Valot puussa, Ylästöntie
Valaisinpylväät, Lentoasemantie

Paikat pimeänä?

Vantaan kaduilla ja puistoissa on noin 43 000 valopistettä. Yksittäiset pimeät lamput vaihdetaan huoltokierroksilla, jotka ajetaan tammi-helmikuussa ja elo-syyskuussa. Pimeistä katulampuista Vantaan alueella voi tehdä ilmoituksen verkossa vikailmoitus-kartassa.

Reflektor Korso valaisi Ankkapuiston jälleen

Upeita hirviöitä Martinuksen valopolulla