Sijainti ja yhteydet

Kivistö sijaitsee Kehäradan varrella Hämeenlinnanväylän kupeessa. Kivistöstä kuljet sutjakasti Helsingin keskustaan, lentoasemalle, Tikkurilaan tai minne mielesi tekeekin, ja pääset sieltä yhtä sujuvasti takaisin.

Kehärata yhdistää Vantaankosken radan lentoaseman kautta päärataan Hiekkaharjussa. Junamatka Kivistöstä lentoasemalle kestää 7 minuuttia, Tikkurilaan 15 minuuttia ja Helsingin keskustaan 25 minuuttia. Kivistön asema on katettu ja sen yhteydessä on yli 300 liityntäpysäköintipaikkaa.

Myös Hämeenlinnanväylä ja Kehä III sekä 8–10 bussilinjaa pitävät huolen, että työntekijät, asiakkaat ja tuotteet kulkevat Kivistöön ja Kivistöstä mutkattomasti ja nopeasti.

Pyöräillen Kivistössä

Kivistö on pyöräilykaupunki. Suur-Kivistössä pyörätieverkosto on laaja ja fillarilla polkee Tikkurilantien rinnalla kulkevaa pikapyörätietä Kvartsiraittia pitkin vaikka Aviapolikseen ja sieltä edelleen Helsingin Keskuspuistoon saakka. Maastopyöräilijät arvostavat myös Petikon virkistysalueen polkuja.

Osana Kehärata-projektia toteutettu polkupyöräreitti, Kvartsiraitti, on lähes kaksi kilometriä pitkä laadukas, tasoeroteltu pyörä- ja jalankulkureitti. Se parantaa erityisesti jalankulkijoiden kokemaa liikenneympäristön turvallisuutta ja edistää pyöräilyn sujuvuutta.Kvartsiraitin kautta pääsee tulevaisuudessa pikapyörätietä pitkin eri puolille Vantaata niin Tikkurilan kuin Myyrmäen suuntaan.

Polkupyörille on varattu yhteensä 500 pysäköintipaikkaa asemalle.

Pysäköinti

Kivistön uudessa keskustassa on asukkaiden käytössä useita pysäköintilaitoksia, joista kaksi on myös vierailijoiden käytettävissä. Näistä Rubiiniparkki sijaitsee Rubiinikehällä ja Ruusuparkki Ruusukvartsinkadulla. Lisäksi Lumikvartsinkadulla on niin asukkaiden kuin vierailijoidenkin käyttöön tarkoitettu väliaikainen pysäköintialue. Tulevien kerrostalojen uusille asukkaille rakentuu lisää pysäköintilaitoksia talojen yhteyteen. Vierailijoille ja asiakkaille Kivistön keskustan alueella on myös lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettuja paikkoja katujen varsilla. Pysäköinti keskustassa on sallittua merkityillä paikoilla.

Asukaspysäköintiin tarkoitettuja paikkoja voi Kivistön keskustasta hakea seuraavilla tavoilla:

  1. Jos olet osakkeenomistaja, harkitse autopaikan ostamista itsellesi. Autopaikan ostamisesta voi olla yhteydessä rakennusliikkeeseen, jolta olet asunnon ostanut.
  2. Jos sinua kiinnostaa paikan vuokraaminen, ole ensisijaisesti yhteydessä oman taloyhtiösi isännöitsijään, ja tiedustele, mikä on tilanne yhtiön autopaikkojen suhteen.
  3. Muista tarkistaa myös vapaat markkinat. Autopaikkoja myydään ja vuokrataan usein myös ilmoitustauluilla tai verkon asuntomyyntipalveluissa (Etuovi, Oikotie, jne.).

Kivistössä on 450 liityntäpysäköintipaikkaa. Hämeenlinnanväylän länsipuolella, osoitteessa Radioasemantie 5–7, on 330 autopaikkaa. Alueelta on noin 400 metrin pituinen suora jalankulkuyhteys Kivistön juna-asemalle. Lisäksi Hämeenlinnanväylän itäpuolella, Kivistön linja-autoterminaalin yhteydessä, on 120 liityntäpysäköintipaikkaa. Alueelta on noin 150 metrin pituinen jalankulkuyhteys juna-asemalle. Lisäksi jokaisen asemarakennuksen yhteydessä on runsaasti liityntäpysäköintipaikkoja polkupyörille. Kaikki HSL-alueen liityntäpysäköintipaikat löytyvät HSL:n verkkosivuilta osoitteesta: hsl.fi/liityntäpysäköinti

Kivistön keskustan pysäköintikartta

Ajankohtaista