Kivistön palvelukeskittymä

Vantaan kaupunki ja rakennusliike Lehto Group ovat solmineet tammikuussa 2021 sopimukset Kivistön palvelukeskittymän toteuttamisesta, alueen maanvuokrauksesta ja palvelukeskukseen sijoittuvista kaupungin vuokratiloista. Ensi vaiheessa palvelukeskukseen tulee tiloja päivittäistavarakaupalle ja tavaratalolle ja muille palveluille. Kaupunki vuokraa tilat terveysasemaa, nykyistä suurempaa kirjastoa ja nuorisotilaa varten.

Palvelukeskuksen rakentaminen on alkanut kesäkuussa 2021. Tavoitteena on, että kaupalliset palvelut avaavat ovensa loppuvuodesta 2022.

Lue lisää hankkeesta Lehto Groupin verkkosivuilta.

Kaupunki järjesti Kivistön palvelukeskittymän toteutuksesta avoimen ilmoittautumismenettelyn 16.6.-31.8.2020 välisenä aikana. Tuloksena saatiin kuusi ehdotusta, joista Kaupunginhallitus valitsi 5.10. kokouksessaan jatkoneuvotteluihin Lehto Tilat Oy:n. Heidän toteutusehdotuksessa on tilaa muun muassa terveysasemalle ja kaupunkikulttuurin kirjaston, nuoriso- ja kulttuuritiloille, asukaspalvelutilalle sekä päivittäistavarakaupalle ja suurelle tavaratalolle. Lehto Tilat Oy:n esityksen ensimmäinen vaihe on laajuudeltaan noin 12 300 k-m2.

Monipuolinen paikallisten palveluiden kokonaisuus

Toimijan valinnassa painottui suunnitelman laatutekijät, kuten palvelukeskittymän toiminnallisuus, käyttäjälähtöisyys ja ekologisesti kestävä toteutustapa sekä toimijan maa-alueesta tarjoama ostohinta. Vantaan kaupunki omistaa 12 000 m² suuruisen kilpailualueen maat kokonaisuudessaan. Kaupunki ensin vuokraa valitsemalleen toimijalle palvelukeskittymän maa-alueen ja on valmis myymään sen kun 70 % palvelukeskittymästä on rakennettu.

Palvelukeskittymään on suunniteltava kaupungin tarpeita varten myös noin 1000 k-m²:n terveysasema ja noin 1500 k-m² :n verran kaupunkikulttuurin ja asukaspalvelujen tiloja, kirjastoa sekä nuoriso- ja kulttuuritoimen tiloja varten sekä mahdollista avointa päiväkotia varten. Kaupunki on valmis vuokraamaan tilat 15 vuodeksi.

Ajankohtaista