Aviapolis -uutta sykettä asumiseen

Kerrostaloja Aviapoliksessa

Vantaan Aviapolis on yksi Helsingin seudun uusista rakentuvista kaupunginosista. Aviapolikseen muuttaa kaikenikäisiä ja -taustaisia, mutta erityisesti perheitään perustavia kolmekympin kieppeillä olevia ihmisiä. Olisitko sinäkin kotoisin Aviapoliksesta 2020?

Aviapolis lentokenttäkaupunginosana poikkeaa suurimmasta osasta muista lentokenttäkaupungeista. Helsinki-Vantaan lentoaseman lähelle, kävelymatkan päähän on rakenteilla 20.000 asukkaan ja 70.000 työpaikan kaupunginosa, suomalaisen mittakaavan mukaan merkittävän kokoinen kaupunki. Tutustu Aviapolikseen ja tilaa alueen uutiskirje.

Vantaan Aviapolis rakentuu 2020-luvulla.

Aviapoliksen alue on myös sijainniltaan ainutlaatuinen maailmassa. Melumittauksissa huomattiin, että lentomelu vähenee nopeasti lentoaseman eteläpuolella. Tämä mahdollistaa, että Asutusta voidaan tuoda aivan lentoaseman viereen. Tästä syntyi uusi alku asuntorakentamiselle, jota nyt 2020-luvulla toteutetaan.

Autottomuus aidosti mahdollista

Asukkaiden kannalta se merkitsee elävää kansainvälistä yhteisöä sekä monimuotoista asumista, jossa palvelut ja kulttuuritarjonta ympäröivät ihmisiä kellon ympäri. Aviapolis tarjoaa mahdollisuuden helppoon arkeen aivan uudella tavalla.

Tulevaisuuden Aviapoliksen vahvuus on ennen kaikkea sen käveltävyydessä ja uusissa liikkumisratkaisuissa. Alueella autottomuus on helppo toteuttaa, sillä joukkoliikenteen vaihtoehdot sekä työpaikkojen ja vapaa-ajan palvelujen tarjonta ovat lähes kotiovella. Hyvät yhteydet eri puolille maata ja maailmaa saavat ihmiset virtaamaan joustavasti paikasta toiseen.

Monimuotoista asumista

Ensimmäiset urbaanit korttelit valmistuvat vuonna 2020, ja Aviapoliksen palvelut kehittyvät vauhdilla eteenpäin. Asuntotarjonta on laaja, sillä Aviapolis tulee soveltumaan niin perheille kuin pienemmille talouksille. Asumiseen tarjoutuu paljon erilaisia nykyaikaisia vaihtoehtoja.

Uudenlaisten asuntojen lisäksi Aviapolikseen rakentuu muun muassa päiväkoteja, kivijalkaliikkeitä, toiminnallisia puistoja sekä kansainvälinen koulu. Kulttuuritarjonta ja palvelujen kattavuus vähentävät tarvetta autoiluun. Alueesta muodostuu omaleimainen ja aktiivista elämää elävä kaupunkiyhteisö.

Luonto tärkeä voimavara

Aviapoliksesta rakentuu ekologisesti ja kulttuurisesti kestävä kaupunki, jossa luonto on ihmistä lähellä ja kiertotalous arkipäivää. Koko Aviapolis on Smart & Clean -pilottialue, mikä tarkoittaa käytännössä uusia liikkumisratkaisuita, ympäristön huomioimista sekä hiilineutraalia elämäntapaa.

Aviapoliksessa tehokkuus asumisessa ja liikkumisessa saavat ympärilleen elinvoimaisen viherverkoston. Puistot, pyörätiet ja ulkoilureitit luovat alueelle terveellisen ja turvallisen virkistäytymisen voimanlähteen. Viherkatot, istutukset, puistikkotiet ja vesialueet pehmentävät kaupunkimaisemaa kaikkialla Aviapoliksen alueella.

Vantaan Aviapolis ja innostava tulevaisuus odottavat sinua – tervetuloa!

Visio Rälssitien seudun tulevista näkymistä. Kuvacredit: Mandaworks & MASS lab

Aviapolis tulevaisuuden korttelikaupunki

Lentokentän kupeessa sijaitseva Aviapolis on yli 18 000 ihmisen koti. Nyt sen vakiintuneiden alueiden, kuten Risto Räppääjä -elokuvista tutun Kartanonkosken oheen rakentuu aivan uudenlaista kaupunkia. Aviapoliksen kehityksestä vastaava projektijohtaja Arja Lukin kertoo tulevaisuuden suunnitelmista.

Aviapoliksen keskustan suunnitelma

Aviapolis Aseman South Blockista tulee elävä kaupunkikeskus

Aviapoliksen eteläisen juna-aseman ympärille on suunniteltu urbaania kaupunkikeskusta, jossa yhdistyvät niin asuminen, työ kuin vapaa-aika. Alueen rakentaminen alkaa syksyllä 2019.

Ajankohtaista

Twitter