Kaavatyöhön osallistuminen

Olethan huomannut, että kaikista kaavatöistä on oma verkkosivu. Sivulta löytyy kaavaa suunnittelevan henkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Koronatilanteen vuoksi kasvokkaisia asukastilaisuuksia ei toistaiseksi järjestetä. Kaavatyöhön voi vaikuttaa tutustumalla ajankohtaisiin kaavoihin ja jättämällä niistä mielipiteen tai muistutuksen.

Tervetuloa kaavakävelylle!

Kivistön asemakaavayksikkö järjestää kaavakävelyn Kvartsijuonen asemakaavatyön (nro 233000) suunnittelualueelle tiistaina 23.9. klo 18.00 alkaen. Lähtö kaavakävelylle on asukastila Rubiinin edestä (Rubiinikehä 2 B). Kaavakävelyllä on mukana Kivistön asemakaavatiimin edustajia ja tilaisuus on avoin kaikille. Varauduthan sään mukaan. Suunnittelualue on pääasiassa rakentamatonta sekametsää.

Lisätietoja asemakaavatyöstä

Tapahtuma järjestetään ulkona ja pidämme huolen turvaväleistä.

Tervetuloa!

Kelokuusenkujalle kerrostalo 200 asunnolle

Kaavaehdotus 152500 Kelokuusenkuja on nähtävillä 24.6.-24.8.2020, jolloin siitä on mahdollisuus jättää muistutus.

Koska 12.3.2020 suunniteltu asukastilaisuus jouduttiin perumaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi, asemakaava-arkkitehti Anne Olkkola on tavattavissa asemakaava- ja asemakaavamuutosehdotuksen nähtävilläoloaikana ke 12.8. klo 17-18 Virtatien ja Raappavuorentien risteyksessä olevan koirapuiston edessä 17-18. Kaavakarttaan, -määräyksiin ja kaavaselostukseen voi tutustua etukäteen kaavan nettisivuilla.

Koivukylän kaavarunko

Tavoitteena on saada Koivukylän keskustasta laadukas, toimiva ja uudistuva, kuitenkin niin, että sen tunnistettava hahmo säilyy. Kaavarunko on yleissuunnitelma, jossa sovitaan raami keskusta-alueen kehittämiselle ja täydentämiselle. Työ keskittyy mm. Koivutorin ympäristöön, Kytötien itäpuolen kerrostaloihin sekä liikkumiseen alueella. Laajempi tarkastelualue ulottuu radan yli marketeille sekä Rautkallion puiston itäpuolelle. Pohjoisessa rajana on Peijaksentie ja etelässä Koivukylänväylä. Asemakaava-arkkitehti tavattavissa Koivutorin asukastilaisuudessa ke 26.8.2020 klo 14 – 18.

Mikkolan laajennus

Muutosalue sijaitsee Kaakkoisväylän ja Pihkalantien risteyksessä. Kaavatyön tavoitteena on mahdollistaa noin 19 000 kerrosneliömetrin laajennus asuinkortteliin olemassaolevien 4 100 kem²lisäksi. Uuden asuntorakentamisen suunnitellaan olevan enintään 8-kerroksista.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi asemakaavaan liittyen ei järjestetä yleisötilaisuutta. Tietoja kaavasta esittelyvideolla (n. 11 min.) ja pdf-esityksenä.

Miltä näyttää Tikkurilan tulevaisuus?

Työn alla oleva Tikkurilan kaavarunko 2020 on suunnitelma, joka ohjaa tulevaisuuden asemakaavoitusta. Työssä mietitään Tikkurilan tulevaisuutta 2040-luvulle asti. Kaavarunkoalue sijaitsee Tikkurilan keskustassa ja sisältää koko Tikkurilan kaupunginosan. Tämän lisäksi alueeseen kuuluu osia Jokiniemestä, Hiekkaharjusta, Viertolasta ja Kuninkaalasta.

Tutustu kaavarungon osallistumis- ja arviointisuunnitelmaan.

Tikkurilan kaavarunko 2020 -kysely on päättynyt 7.5.

Kyselyllä selvitettiin asukkaiden ja muiden alueella toimivien näkemyksiä Tikkurilan keskusta-alueen kehittämisestä. Vastauksia kertyi hieman yli 500 kpl. Lue TIkkurilan kaavarunko kyselyn raportti

Tikkurilassa oli tarkoitus pitää asukastilaisuus 31.3.2020. Katso disesitykset kaavoista:

Kaavarunko

Kielotie 38-44 , suojelukaava

Haxasin pihapiiriä täydennetään pien- tai rivitaloilla

Silkkitehtaantielle asumista

Viertolankujalle asuinkerrostaloja

Aviapoliksen teematyö ohjaa kokonaisvaltaisesti alueen suunnittelua

Työllä ohjataan alueen asemakaavamuutoksia ja niihin liittyviä muita maankäytön suunnitelmia. Teematyössä tutkitaan mm. kaupunkivihreän sijoittumista, kävely-ympäristön periaatteita ja alueen kaupunkikuvallista identiteettiä. Työ keskittyy Veromiehen kaupunginosaan sekä osin Pakkalan pohjoisosiin. Tavoitteena on tehdä jopa 20000 uuden asukkaan kaupunginosa sekä työpaikka-alue kymmenille tuhansille työntekijöille.

Lue lisää teematyöstä.

Kelokuusenkujalle kerrostalo 200 asunnolle

Tavoitteena on kaavoittaa kyseinen alue asuinkerrostalokorttelille, johon tulee noin 12 000 k-m2 asumista 4-8 kerroksisiin taloihin.

Perustuen valtakunnallisiin suosituksiin koronaviruksen leviämisen estämiseksi Uomarinteen koulun 12.3.2020 asukastilaisuus peruttiin.
Diaesitys, joka oli tarkoitus esittää.

Tilaa alueellinen uutiskirje

Vantaan alueelliset uutiskirjeet valottavat osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kaupungin suuralueiden kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmia sekä asukastilaisuuksia. Tilaa uutiskirje.

Ajankohtaista

Twitter